4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO blijft winnen

Op een fonkelnieuw sportpark Zuid in Doetinchem met 350 toeschouwers boekte een volwassen en geduldig spelend DETO haar vijfde opeenvolgende competitieoverwinning. De Vriezenveners blijven hierdoor in de winning mood en dat kan ze niet lang genoeg duren.

Het was DZC’68, dat het beste aan de wedstrijd begon. Een schot van Fatih Ilkan vloog al in de 2e minuut gevaarlijk over het DETO doel. Twee minuten later ranselde DETO doelman Anthony van Zaltbommel een gevaarlijke volley van Thomas Kleinlugtebeld uit zijn doel. Na ruim tien minuten kwam DETO wat beter in de wedstrijd, met als gevolg meer balbezit. De bal ging, net als in voorgaande wedstrijden, weer makkelijker rond in de DETO gelederen dan in die van de tegenstander. Het herstel leverde al snel resultaat op, na een mooie aanval over links belandde een voorzet van Koen Fleer in de zestien bij Frank Smit, die met een knappe actie een DZC’68 verdediger omspeelde en de bal resoluut binnen schoot: 0-1. Smit scoorde tot nu toe elk competitieduel.

DZC’68 antwoordde direct na de 0-1, een schot van grote afstand viel op de lat van het DETO doel. Met de vroege voorsprong in de rug verwierf DETO zich in het vervolg van de eerste helft een veldoverwicht, wat de nodige kansen en mogelijkheden opleverden. Zo vloog een pegel van Coplan Soumaoro rakelings over het DZC’68 doel, stuitte de doorgebroken Kevin Peppels met een man in zijn rug op doelman Job Tadema en stierven een paar mooie aanvallen in schoonheid, doordat de laatste bal net niet goed was, ook ontbrak een paar keer de overtuiging in de afronding. Het goed spelend DZC’68 liet zich ook niet onbetuigd, zo vloog na een half uur een gevaarlijke inzet van Fabian Mensah net naast en redde Anthony van Zaltbommel knap op een gevaarlijk schot van Fatih Ilkan. Desondanks ging DETO met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in.

Na de wisseling van speelhelft was de eerste kans voor de thuisploeg, het was uiteindelijk Thomas Kleinlugtebeld, die de bal over het DETO doel schoot. Na dat moment was het weer DETO dat het heft in handen nam, de ploeg van trainer Jos van der Veen bepaalde het wedstrijdgebeuren, creëerde zich kansen maar het benutten ervan gebeurde te weinig. Zo stierf een aanval uit het boekje in schoonheid doordat keeper Tadema de boogbal van Qays Shayesteh simpel kon pakken. Aan de ander kant was Anthony van Zaltbommel op zijn post bij een schot van de uitblinkende Fatih Ilkan.

In de 55e minuut vloog een uithaal van Hans Matti, na een langdurige aanval, rakelings voor het DZC doel langs. Thomas Kleinlugtebeld schoot even later vanuit kansrijke positie in het zijnet. Nadat Kevin Peppels een indraaiende voorzet van Qays Shayesteh net over had gekopt, wist de talentvolle DETO spits in de 67e minuut de marge te verdubbelen. Het was Maarten Booijink, die een corner door wist te koppen op Kevin Peppels, die vervolgens de bal prachtig in de kruising kopte: 0-2.

DETO kreeg na de tweede treffer kansen de wedstrijd definitief in het slot te gooien, na goed voorbereidend werk van Qays Shayesteh en de sterk spelende Lesley Nahrwold werkte Coplan Soumaoro in de 69e minuut de bal vanuit kansrijke positie naast.
Na een snelle omschakeling schoot Qays Shayesteh over. Weer twee minuten later redde doelman Tadema op een schot van Lesley Nahrwold. Ook werd er een verdekt schot van Coplan Soumaoro met vereende krachten uit de hoek van het doel gewerkt. DZC kreeg in de slotfase nog een paar kansen. In de 78e minuut werd een mooie kans naast het DETO doel gewerkt en in de 86e minuut had Jody Keuben de bal vrij voor doel voor het inschieten, maar hij schoot ongecontroleerd voorlangs. Fabian Mensah kopte diep in blessuretijd een vrije kop kans over. Waarna de goed en onopvallend leidende scheidsrechter Poffers, die de kaarten deze middag op zak hield, voor de laatste keer floot en de verdiende DETO overwinning een feit werd.

Zaterdag wacht weer een lastige opponent. Dan komt de nummer 5, KHC kampen, op bezoek op sportpark Het Midden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›