4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham nestelt zich in de subtop na winstpartij

Waar Den Ham het vorige week met een prima wedstrijd niet lukte om de winst veilig te stellen, lukte het tegen De Esch met opnieuw een goede wedstrijd wel: winnen en zich mengen in de subtop.

Gedurende de hele wedstrijd was Den Ham nagenoeg de bovenliggende partij. Druk zetten, afjagen en er overheen was het devies, met name in het eerste kwartier. Mooie kansen voor Roy Zorgdrager en Louis Vijfhuizen werden nog niet omgezet in doelpunten. In de 17e minuut een prima aanval van Den Ham, via Thomas Remmink naar Roy Zorgdrager, die vervolgens Louis Vijfhuizen in stelling bracht, waarmee de 1-0 voorsprong op het scorebord kwam. Den Ham bleef druk zetten, maar tegen de verhouding in kwam De Esch op gelijke hoogte door een toegekende strafschop wegens een overtreding binnen het strafschopgebied. Daarmee wist De Esch wel raad. Hierna was de Hammer ploeg even van slag, en was het zelfs aan invaller doelman Jeffrey Ekkel te danken dat de gelijke stand tot aan de pauze in tact bleef.

Na de pauze direct een dot van een kans voor Zorgdrager, die echter te gehaast schoot waardoor de bal over de kruising verdween. Gedurende de rest van de partij was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op meer, echter De Esch kreeg ook een aantal kansjes, waarbij in de 63e minuut opnieuw doelman Ekkel Den Ham overeind hield.

Halverwege de tweede helft moest aanvoerder Tommie Dam geblesseerd het veld verlaten, waardoor Joost Veurink op het middenveld kwam te spelen en Michel Kamphuis de laatste linie versterkte. De “jonkies” speelden prima verder en na goed doorzetten in de 86e minuut van Rane Kootstra kon Louis Vijfhuizen zijn tweede doelpunt van de middag scoren, waarmee de meer dan verdiende voorsprong voor Den Ham op het bord kwam te staan. De laatste minuten speelde Den Ham de partij geroutineerd uit waardoor de overwinning een feit was.

Volgende week speelt Den Ham een uitwedstrijd tegen WVF.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›