4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Start AVT Lageveldlopen op 2 december

Op zaterdag 2 december gaat het nieuwe seizoen van de AVT Lageveldlopen van start! Wederom is de organisatie in handen van Atletiek Vereniging Twenterand.
Officieel stond de aftrap van het seizoen gepland op zaterdag 14 oktober, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kan dit niet doorgaan.
Nu zal de eerste Lageveldloop dus plaatsvinden op 2 december.
Dit keer met een nieuwe opzet, nieuwe afstanden, nieuwe samenwerkingen en een vernieuwd parcours!

De AVT Lageveldlopen bestaat uit 3 wedstrijden: 2 december, 17 maart en 14 april. Lopers moeten zich vooraf inschrijven voor deelname aan de competitie, waarbij alle drie de wedstrijden verplicht gelopen moeten worden. Men kan kiezen uit de 1500 meter (jeugd tot en met 12 jaar), 2.5km, 5km en een allround competitie. De allround competitie wordt dit jaar voor het eerst gehouden; op 2 december loopt men de 5EM (8km), op 17 maart de 10km en op 14 april, de afsluiter van 10EM (16km).
Op 17 maart vindt tevens de AVT scholencrossrun plaats, hierover later meer.

Dit seizoen kent de AVT Lageveldlopen een nieuwe samenwerking:
Nieuwe hoofdsponsor is Zorgsaam LopersCompany uit Nijverdal. Zorgsaam is de nieuwe en unieke specialist voor de Twentse en Sallandse hardlopers, trailrunners en wandelaars. Het unieke aan de winkel van Zorgsaam is dat zij fysiotherapeuten, sportpodotherapeutn en sportdiëtisten onder één dak hebben. Zo kunnen zij hun specialistische kennis met elkaar delen en de klant nog beter van dienst zijn. Ook dit seizoen heeft het parcours weer een ‘facelift’ ondergaan, nieuwe paadjes, nieuwe uitzichten en lekker genieten onderweg! Het parcours is zéker niet zwaarder geworden, maar wel veel leuker. Elke atleet die regelmatig hardloopt kan hieraan meedoen, ongeacht het niveau!

De 1500 meter is wellicht de mooiste afstand, want: de jeugd heeft de toekomst! Deze geweldige kidsrun is een waar spektakel. Naast fanatieke kids, zullen ook de ouders met veel plezier toekijken rondom dit zeer uitdagende parcours.
De 2.5 km is het ideale sprintnummer. Een ronde racen over het prachtige Lageveld. In 2500 meter moeten 3 strandpassages en 4 beklimmingen worden aangedaan.
De 5 km is niet de grootste afstand, maar wel de meest populaire. Op deze afstand strijden de deelnemers op het Lageveld tegen elkaar over 2 ronden.
Het parcours van de 5EM bestaat uit 2 ronden van iets meer dan 4 km. Deze afstand wordt niet vaak gelopen, maar toch geldt deze afstand als fundament voor lopers, die het komende jaar gaan voor een 10 mijl en halve marathon, vandaar daar dat deze afstand ook wel de fundament run wordt genoemd. De 10km bestaat uit 4 ronden van iets meer dan 2,5 km. Deze afstand wordt al jaren gelopen bij de Lageveldlopen, vandaar zijn naam ‘de klassieke run’.
De 10EM is het koningsnummer van de Lageveldlopen! (Let op: starttijd 12.30 uur!).
Het parcours bestaat uit 3 ronden van 5.4 km. Vorig jaar was deze afstand een groot succes!

Meer informatie is te vinden op www.lageveldlopen.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›