4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Jammerlijke nederlaag voor SDO

Afgelopen zaterdag moest SDO 1 afreizen naar Utrecht om daar te spelen tegen het eerste team van studententeam Hebbes. In het verleden speelden beide ploegen wel eens tegen elkaar, maar afgelopen seizoen niet. Hebbes was bij aanvang van de wedstrijd 1 van de koplopers. SDO was terug te vinden halverwege de ranglijst.

Net als in de vorige wedstrijden begon SDO sterk aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd liepen de Westerhaarders uit naar een 1-5 voorsprong. De ploeg speelde prima, creëerde veel kansen en wist ook regelmatig de korf te vinden. Deze voorsprong wisten de Oranjehemden vast te houden tot aan de rust. De ruststand was 4-8 in het voordeel van de ploeg van Jan Nijkamp.

Na rust was het Hebbes dat als eerste wist te scoren, 5-8. Niet veel later wist ook SDO een doelpunt te maken, 5-9. Een aantal minuten later was het 6-10 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de SDO’ers. Maar toen kwam er zand in de machine, SDO leed veel onnodig balverlies en creëerde weinig goede kansen. Hebbes profiteerde hier optimaal van, de studenten wisten naast de bezoekers te komen 10-10. In de spannende slotfase was het de thuisploeg dat nog 2 keer wist te scoren. Hierdoor won Hebbes de wedstrijd. Hebbes - SDO 12-10

Volgende week speelt SDO 1 thuis tegen KCD 1 uit Doorn. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›