4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia komt net te kort tegen nummer 2 HKC

Na twee weken op rij de punten te hebben gepakt, ging Amicitia 1 gisteren met lege handen naar huis. Het tweede team van Amicitia wist wel de punten mee terug te nemen door te winnen met 6-18. Beide teams reisden af naar Hardinxveld-Giessendam, voor alweer de een na laatste veldwedstrijd, en namen het op tegen de nog onbekende tegenstander HKC.

Op een regenachtige dag ging de wedstrijd van start. Het lukte de Toyota Klaas Drent formatie eindelijk om eens sterk te beginnen aan de wedstrijd, en keek daarom na een aantal minuten tegen een 1-3 voorspong aan. Helaas liet HKC dit niet zomaar gebeuren, en kwam vervolgens terug tot 5-3 en even later tot 8-4. Amicitia had het verdedigend prima staan, maar slaagde er niet in om aanvallend mee te komen met de thuisploeg. Voor rust kan Amicitia nog een punt dichterbij komen, waardoor er in de rust een stand van 9-6 op het scorebord staat.

Er waren zeker mogelijkheden om de voorsprong over te nemen waardoor de ploeg de punten mee naar huis kon nemen, maar dan moest er aanvallend een stuk beter gespeeld worden.

Na rust werd er meteen gescoord en was het gat nog maar 2: 9-7. Toch liet HKC zien dat het beter is, en vergrootte de voorsprong meteen weer tot 11-7 en later tot 14-8. Dan volgt er een fase waarin Amicitia sterker wordt en waarbij het aanvallend beter gaat lopen. Helaas wordt het verdedigend dan niet voldoende dicht gehouden. De ploegen scoren om de beurt, waardoor het Amicitia maar niet lukt om aan te sluiten. Dichterbij dan 4 doelpunten kan de ploeg niet komen. HKC kan de wedstrijd uitspelen en zet de eindstand op het scorebord: 20-15.

Komende zaterdag 14 oktober zal alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld worden. De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark het Midden. Om 13.50 uur zal Amicitia 2 aantreden tegen de Meeuwen 2. Bij winst zal het de koppositie vasthouden. Om 15.30 zal Amicitia 1 er alles aan doen om nog punten te pakken tegen koploper de Meeuwen 1.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›