4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Trainer Nunspeet ergert zich mateloos aan negatief voetbal van DETO

DETO deed zaterdag in en tegen Nunspeet goede zaken door met 0-1 te winnen. In een kletsnat Nunspeet behaalde een goed georganiseerd en karaktervol spelend DETO een overwinning. TTrainer Freddy Smit van Nunspeet vond DETO maar niks en hekelde het Vriezenveense negativisme in dagblad De Stentor. "Die gasten willen gewoon niet voetballen en de ellende is dat ze ook nog beloond werden door één uitval."

Nunspeet was de eerste 25 minuten beter en had meer balbezit, wat resulteerde in twee kansen voor de thuisploeg. Na een kwartier verscheen Job Hoogedoorn vrij voor de uitkomende DETO doelman Anthony van Zaltbommel, de lob van de rechteraanvaller viel naast het lege DETO doel. Ook vliegt een gevaarlijke voorzet kort voor het DETO langs aan alles en iedereen voorbij. Door wat omzettingen kwam DETO in het tweede deel van de eerste helft beter in de wedstrijd. Nadat Koen Fleer, na een mooie individuele actie, zijn schot in twee instanties gepareerd zag worden, kwam DETO in de 38e minuut op voorsprong. Stan Nijhuis leek twee tegenstanders te passeren, maar de 2e verdediger had zijn handen en voeten vol aan Stan en werkte hem tegen het kunstgras, scheidsrechter Besselsen wees resoluut naar de elfmeterstip, waarna Frank Smit het vonnis voltrok door de bal hard en resoluut binnen te schieten : 0-1.

Na rust waren de eerst mogelijkheden voor Nunspeet, eerst was het Christiaan van der Kamp die een voorzet van Henk Baum net naast het DETO doel werkte en vervolgens schoot Lars ten Dolle een rebound over nadat Anthony van Zaltbommel een gevaarlijk schot had gepareerd. Na die twee mogelijkheden was het weer aan DETO. In de 56e leverde goed doorgaan van Kevin Aman bijna de tweede DETO treffer op, een door Kevin onder druk gezette Nunspeet verdediger probeerde terug te spelen op zijn keeper maar de attente Frank Smit wist voor doelman Henrico Abma te komen, helaas voor DETO mikte Frank de bal net naast doel. Een bekeken voorzet van Qays Shayesteh kwam bij de tweede paal bij Kevin Aman, die van dichtbij op een tegenstander kopte waarna Frank Smit ook van dichtbij op de volgende tegenstander schoot.

Aan de ander kant was Anthony van Zaltbommel op zijn post bij een afstandsschot van Lars ten Dolle. Qays Shayesteh had halverwege de tweede helft de 2-0 op de schoen, in plaats van de trekker zelf over te halen koos Qays er vrij voor doel voor om de bal nog af te leggen, waardoor de Nunspeet verdediging nog kon ingrijpen. Nunspeet wist zich geen raad met het compact en goed georganiseerde veldspel van DETO. Vooral de verdedigende organisatie stond als een huis.

In de slotfase probeerde Nunspeet met een opportunistische speelstijl de punten nog te redden. Maar doordat de rust en het overleg ontbrak in het Nunspeet spel hield DETO vrij eenvoudig stand. Als DETO in die fase beter met de geboden ruimtes was omgegaan had het Nunspeet de genadeslag kunnen toe dienen. Het slotoffensief van Nunspeet leverde nog schoten vanuit de tweede lijn op van Marco Drost over en Henk Baum .Na een ruim bemeten blessuretijd van zes minuten klonk het eindsignaal en was de knappe overwinning op het ongeslagen Nunspeet een feit.

Door deze knappe overwinning deed DETO goede zaken in de stand en tankte het zelfvertrouwen voor de Vriezenveense derby van volgende week tegen DOS’37.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›