4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Hard werken Voorwaarts levert weinig op

Een hard werkend Voorwaarts is tot nu toe niet genoeg gebleken om kansen te creëren, laat staan doelpunten te maken en dan wordt handhaving in de tweede klasse al snel een hels karwei. Tegen IJVV leden de Westerhaarders een vrij kansloze nederlaag.

De wedstrijd begon een beetje rommelig, mede door de weersomstandigheden. Bij IJVV wisten ze elkaar beter te vinden, Voorwaarts had daar meer moeite me,e maar na een minuut of 5 ging het redelijk gelijk op waarbij Voorwaarts in 6de minuut de eerste doelpoging van de wedstrijd kreeg. De bal van Gert Dogger ging weliswaar over maar een kans was het zeker. Op het gladde veld werden er stevige duels uitgevochten waarbij de scheidsrechter het voordeel goed af wachtte. Het duurde tot de 14de minuut toen IJVV een grote kans kreeg. De spits van de thuisploeg werd slim bediend binnen door en stond 1 op 1 met Dinand Stuifzandt maar hij wist hem niet te verschalken door een knappe redding van de Voorwaarts keeper. Even later was er een misverstand tussen Dinand Stuifzandt en Bjorn Wessels en slimme spits van IJVV kon de bal vrij simpel oppikken, de keeper herstelde zijn fout zelf.

In de 28ste minuut wist IJVV toch te scoren, een doelpunt met een verhaal. De speler van IJVV die werd aan gespeeld stond buiten spel. De grensrechter vlagde hiervoor maar op het zelfde moment word er door een Voorwaarts speler een overtreding begaan. De leidsman die zijn assistent liet staan koos voor de vrije trap in plaatst van buitenspel. De goed ingeschoten vrije trap was onhoudbaar voor de keeper van Voorwaartsen de stand werd hiermee 1-0 voor de thuisploeg.

Voorwaarts herplakte zich na het doelpunt goed. Er werd goed gevoetbald en was op dat moment zeker niet minder dan IJVV echter scoren lukte niet. Rutger Slot was er nog het dichtst bij maar kon net de bal niet binnen tikken die voor gegeven werd door Gert Dogger. Het leek een 1-0 stand te worden tot de rust maar het liep anders. In de 42ste minuut was de scheidsrechter wederom beslissend in het nadeel van Voorwaarts. Een mooie aanval van IJVV eindigde met een schot van net buiten de 16 meter snoeihard tegen de onderkant van de lat. De bal kwam duidelijk voor de lijn het veld weer in maar de scheidsrechter oordeelde anders en floot voor een doelpunt. Uw verslaggever stond achter het doel met een aantal IJVV supporters en we waren allemaal van mening dat de scheidsrechter hier een verkeerde oordeelde maar hij bepaalde hiermee de ruststand tot 2-0.

Na de rust een ander beeld. IJVV knalde erop, Voorwaarts moest achteruit en alle zeilen bij zetten. Het duurde maar 3 minuten en IJVV had de 3-0 erin liggen. Voorwaarts was even de weg kwijt en IJVV rook bloed. Ze bleven door drukken en weer 3 minuten later rommelde de handige Ziyech zich in het 16 meter gebied en wilde tussen 2 man door. Zowel de spits als de verdediger gingen onderuit waarvoor de scheidsrechter een strafschop toekende aan de thuisploeg. Deze werd benut en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Voorwaarts bleef wel proberen door hard te werken maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd door de oranjehemden uit Westerhaar. IJVV loerde op de counter met de snelle spitsen en Voorwaarts moest regelmatig achteruit. De wedstrijd ging echter uit als een nachtkaars.

Volgende week komt SVI uit Zwolle op bezoek. Een ploeg dat via de nacompetitie wist te promoveren en is dus net als Voorwaarts nieuw in de 2e klasse.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›