4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Oud trainer Jeroen Niks trakteert Den Ham op buffet maar niet in punten

In een boeiende pot voetbal, waarin vv Den Ham vlak voor de tijd de winnende treffer leek te maken, werden de punten gedeeld.

Den Ham kwam bijzonder sterk uit de startblokken en scoorde binnen een minuut de 1-0 door Louis Vijfhuizen. Een droom start voor het Hammer team tegen de ploeg van oud trainer Jeroen Niks. Daarna ging de strijd gelijk op. Sparta probeerde van alles maar Den Ham speelde vanuit een gesloten verdediging, zodat er nagenoeg geen kansen ontstonden voor de Enschedeërs.

Bij een kopbal uit een hoekschop in de 26e minuut was er de eerste echte mogelijkheid voor Sparta E. Den Ham daarentegen had in de 29e minuut dé mogelijkheid om op een 2-0 voorsprong te komen door Kevin Ruiterkamp. Zijn inzet caramboleerde via de paal echter terug in het veld. Sparta had hierna wel het betere van het spel, maar de ploeg van Niks had een makkelijk gegeven strafschop nodig om in de 42e minuut de gelijkmaker te scoren via Ronald te Morsche.

Na de thee een gelijk opgaande strijd. Een optisch overwicht voor Sparta dat echter geen kans wist te creëren met daar tegenover Den Ham dat via Louis Vijfhuizen in de 63e minuut zo maar op een voorsprong had kunnen komen. Zijn inzet ging door de weinige controle als gevolg van het natte veld, net over de lat. Scheidsrechter Pouls uit Dedemsvaart was deze wedstrijd nadrukkelijk aanwezig en gaf maar liefst 8 gele kaarten in deze wedstrijd. Dat was absoluut niet in overeenstemming met het karakter van de pot voetbal. In de 71e minuut was Danny Reinders van Sparta E. echter de pineut met zijn 2e gele kaart, waardoor Den Ham het laatste kwartier met een man meer de wedstrijd mocht uitspelen.

In de 87e minuut scoorde Louis Vijfhuizen uit een ingestudeerde hoekschop de 2-1 voorsprong voor Den Ham. Toch wist Sparta E. en de 90e minuut nog terug te komen door een fabuleuze vrije trap van Twan van den Abeelen, die doelman van de Belt van Den Ham volstrekt kansloos liet.

Al met al een terechte puntendeling waardoor zowel Den Ham als Sparta. E. ongeslagen bleven in deze competitie, al heeft de ploeg van Jurgen Kok wel een 4-tal punten meer. Na afloop trakteerde Jeroen Niks de Hammer selectie nog op een buffetje als afscheid van zijn periode als hoofdtrainer van Den Ham en bleef het mede daardoor op het oktoberfest in de kantine op het sportpark nog lang gezellig.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›