4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Matig Sportlust verliest in Hengelo

Na een regenachtig weekend mocht Sportlust in de tweede competitiewedstrijd aantreden tegen hvv Hengelo. Vorig seizoen werd deze uitwedstrijd verloren en dat gebeurde dit keer ook. Het veldspel was niet goed genoeg, met name in de eerste helft.

De openingsfase ging aardig gelijk op. De thuisploeg zocht iets meer hun twee spitsen, maar Sportlust kreeg via de flanken ook enkele mooie kansen, die niet werden afgerond. HVV Hengelo kwam gedurende de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en Sportlust liet zich uit het spel halen. De Vroomshopers verloren de grip op het middenveld, waardoor het in verdedigend opzicht met moeite bij kon benen. Dit bleek na een half uur. De 1-0 werd binnengeschoten. Vlak voor rust werd een strakke corner knap binnen gekopt. Zo ging Sportlust met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust zijn er twee spelers gewisseld en de formatie is gewijzigd. Een extra middenvelder erbij, om meer grip te krijgen op het middenveld. Dit bleek goed uit te pakken. In de 55e minuut maakte Tim Spoor een goede actie aan de linkerkant en zette de bal goed voor op Dinand Hankamp, die de bal in de korte hoek schoot.

Na de 2-1 bleven de kansen toenemen voor de ploeg van Gerard Kocks en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker, maar een doelpunt bleef uit. Door het aanvallende spel van Sportlust, viel er meer ruimte op het veld. Hier wist Hengelo in de 80e minuut goed van te profiteren. Na een counter werd de bal strak in de verre hoek geschoten, 3-1. Dit was tevens de einduitslag.

Volgende week kan Sportlust dat rechtzetten als het thuis moet aantreden tegen sv Almelo.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›