4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Frank Smit goud waard voor DETO

DETO won zaterdag op eigen veld verdiend van het uit de hoofdklasse gedegradeerde ASV Dronten. Op een door de stromende regen doorweekt en moeilijk bespeelbaar veld was Frank Smit het goudhaantje voor DETO.

Doordat de kraan boven Vriezenveen open was gezet en de regen al uren voor de wedstrijd met bakken uit de lucht was gevallen, was het de vraag of er überhaupt gevoetbald kon worden. Maar na het goede werk van een aantal vrijwilligers besloot scheidsrechter Meilink, dat het treffen tussen DETO en ASVD toch doorgang kon vinden. Ook tijdens de wedstrijd bleef het hard doorregenen, waardoor de omstandigheden voor de spelers er niet bepaald eenvoudiger op werd. Veelvuldig schoot de bal door op het spekgladde veld of gleden er spelers uit. Desondanks wisten beide ploegen er nog een boeiende pot voetbal van te maken.

In de beginfase was het Kevin Aman, die namens DETO twee keer goed doorkwam. Zijn voorzetten stichtten het nodige gevaar, maar leverden niet het gewenste resultaat op. Net als een gevaarlijke kopbal van ASVD, die net naast het DETO doel verdween. Daarna volgende een periode van op en neer gaand spel , waarin door beide ploegen weinig gecreëerd werd. Na een mooie steekbal van Kevin Aman schoot Frank Smit in de 25e minuut in een 1 tegen 1 situatie op de voet van ASVD doelman Eser Elmali. Een paar minuten later schoot Frank Smit een vrije trap op heerlijke wijze in de verre hoek: 1-0. Een verdiende voorsprong voor een tot dan toe beter DETO.

De feestvreugde leek van korte duur toen een sliding van Koen Fleer , door de overigens goed leidende scheidsrechter Meilink, als overtreding werd beoordeeld. De hard en geplaatst in de hoek geschoten strafschop van Jodi de Boer werd echter door DETO doelman Anthony van Zaltbommel met een sublieme safe uit de benedenhoek gehaald, waardoor de verdiende voorsprong gehandhaafd bleef.

Na het wisselen van speelhelft kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Het eerste noemenswaardige moment na rust was een afstandsschot van de gasten, die net over het DETO doel vloog. Op het uur was het Frank Smit, die vrij doorkwam, helaas was de voorzet van Frank richting meegekomen ploeggenoten Kevin Aman en Lesley Nahrwold niet goed en ging er weer een grote kans verloren. Even later was het Lesley Nahrwold, die een immense kans kreeg de score te verdubbelen, het was de doorgebroken Qays Shayesteh die Lesley een bijna niet te missen kans aanbood, helaas schoot Lesley vrij voor doel tegen doelman Elmali op. Vervolgens was het Qays Shayesteh, die in de 72e minuut na een goed uitgevoerde aanval de keeper omspeelde en de bal in het doel leek te schieten, maar zijn inzet werd net voor de doellijn door een verdediger nog net weggehaald.

De verlossende 2-0 viel in de 74e minuut, het was Frank Smit die een corner van Coplan Soumaoro binnenkopte. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. DETO had twee minuten na de 2-0 de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, maar Kevin Aman schoot op de keeper. Zo hielp DETO de zoveelste megakans door eigen toedoen om zeep.

In de absolute slotfase werd er nog een kopbal van Kevin Peppels door een ASVD verdediger van de lijn gekopt en wist Maarten Booijink een gevaarlijke inzet nog net weg te halen na een hachelijke situatie voor het DETO doel. Nadat scheidsrechter Meilink voor de laatste keer had gefloten was de dik verdiende overwinning voor DETO een feit.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›