4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust start met overwinning

Sportlust begint met een mooie en verdiende thuisoverwinning aan de competitie.

Sportlust begon onder leiding van de nieuwe trainer Gerard Kocks goed aan de wedstrijd. Een goed positiespel zorgde ervoor dat de Vroomshopers veel balbezit hadden. Het middenveld van Sportlust wist via Stefhan de Vries veelvuldig de vrije man te vinden en creëerde via de flanken enkele kansen. Het doelpunt ontbrak nog toen Vasse het na 20 minuten ging omzetten. Na 25 minuten leek Vasse iets beter in de wedstrijd te komen, maar dat was van korte duur. In de 40e minuut kreeg Sportlust een kansrijke vrije trap. Tim Spoor stond achter de bal en schoot deze vast in de kruising bij de tweede paal: 1-0.

Een dik verdiende Vroomshoopse voorsprong, die ook voor rust nog werd uitgebreid. In de 44e minuut kwam Sportlust er weer door, Thomas Spoor nam de bal op het middenveld over, bereikte Toon van Dam. Toon stuurde met een goede beweging de verdediging van Vasse het bos in en zette Dinand Hankamp alleen voor de goal, de spits bleef heel rustig en schoof de 2-0 tegen de touwen.

Met die stand zochten beide teams de thee op. In de rust gaf Gerard Kocks aan tevreden te zijn over het spel van de eerste helft. Maar ook dat Sportlust dit nog beter kon en ze er rekening mee konden houden dat Vasse fanatiek uit de kleedkamer zou komen.

Dit gebeurde wel. Vasse ging opportunistischer spelen, het werd rommeliger en het lukte Sportlust niet om goed in de tweede helft te komen, waardoor Vasse bloed rook. Dit leed tot veel kansen voor de bezoekers. In de 56e minuut kwam Vasse toch gevaarlijk voor de goal en de aansluittreffer kon door één van de twee vrije spelers worden binnen geschoven: 2-1.

Sportlust was daardoor de weg een beetje kwijt. Een goed keepende Tom Uitzetter hield Sportlust op de been in die fase. Bovendien pakte Sportlust na 65 minuten de draad weer op. De bal werd weer beter in de ploeg gehouden en de zijkanten werden weer gevonden. Waar vermeldenswaardig is dat de 15-jarige Matthew Schuurs met lef en gogme de hele wedstrijd zijn tegenstander wist te overvleugelen en menig kans creëerde voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd deelde Sportlust eindelijk de nekslag uit aan Vasse. Er werd een goede aanval opgezet via Tim Spoor, hij bezorgde de bal bij zijn broertje Simon, die een perfecte assist op Dinand Hankamp had, die slim zijn tweede goal van de middag maakte en daarmee voor de beslissende 3-1 zorgde.

Het laatste kwartier werden aan beide kanten kansen gemist. Vasse kende na de Vroomshoopse treffer nog een korte opleving met een gevaarlijke kans, maar toen Tom Uitzetter die onschadelijk had gemaakt, voetbalde Sportlust de wedstrijd professioneel uit.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›