4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

En weer toont DETO geen mentale weerbaarheid

DETO leed zaterdag in Emmeloord tegen kampioenskandidaat Flevo Boys een ruime 5-1 nederlaag. De kwaal van vorig seizoen kwam wederom boven drijven: een tegenslag in de vorm van een achterstand kan de ploeg mentaal niet aan.

DETO begon nog wel goed aan de wedstrijd en trok het initiatief al naar zich toe met goed veldspel. Na goed storend werk van Kevin Peppels kon Frank Smit afleggen op Lesley Nahrwold, die de eerste DETO kans over schoot. Aan de andere kant pakte DETO doelman Anthony van Zaltbommel een gevaarlijke vrije trap. Nadat Coplan Soumaoro een vrije trap via de lat had overgeschoten, kreeg DETO de kans om de score open te breken. Het was Kevin Peppels, die halverwege de eerste helft vrij voor doelman Rodney Rosink opdook, in plaats van af te leggen op de vrij voor doel staande Frank Smit schoot Kevin vanuit een moeilijke hoek op de Flevo Boys doelman. Even na het half uur kwam DETO dan toch op de verdiende voorsprong, het was Frank Smit die een corner knap binnen kopte: 0-1.

In de sterke fase na de 0-1 bleef DETO de bovenliggende partij en kreeg het een paar mooie kansen om de score verder op te voeren. De gelijkmaker van Arjen Spaan op slag van rust, die een voorzet hard binnenschoot, kwam als het ware uit de lucht vallen. Daardoor ging DETO met een fikse kater de rust in.

Door het goede spel van voor rust ging DETO met veel goede bedoelingen de tweede helft in. Die goede bedoelingen werden binnen twee minuten de grond ingeboord door eigen toedoen. Door knullig uitverdedigen kreeg Flevoboys de 2-1 op een presenteerblaadje aangeboden. Kort na de 2-1 miste Jarno van der Wal een dot van een kans. Enkele minuten later voorkwam keeper Rodney Rosing de gelijkmaker door een kopbal van Kevin Aman nog net onder de lat weg te tikken. DETO claimde na een opzichtige handsbal in de 66e minuut een strafschop, maar net als voor rust werd DETO geen strafschop toegekend.

Om op jacht te gaan naar de gelijkmaker besloot de technische staf om te schakelen na een andere tactiek, maar voordat DETO tot de uitvoering daarvan toekwam lag de 3-1 al in het DETO doel, Aron Strengholt schoot een afvallende bal vanaf 20 meter onhoudbaar binnen. DETO zocht vervolgens de aanval waardoor er voor Flevo Boys ruimtes ontstonden waarmee de ploeg van trainer Inne Schotanus wel raad wist, want in de slotfase werd DETO naar een geflatteerde 5-1 nederlaag gecounterd, middels twee doelpunten van invaller Frank Post.

De eerste helft gaf moed, maar de tweede helft werden de Vriezenveners overklast. Balans was zoek en spelers liepen uit de organisatie. Er is nog werk aan de winkel voor de trainer en zijn manschappen.

Volgende week treedt DETO aan tegen een andere degradant uit de hoofdklasse, ASV Dronten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›