4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Darten

Eerste dag van de Krembassy was een geslaagde dag

Op zaterdag 8 juli vonden voorrondewedstrijden van de Krembassy 2017 plaats. Er hadden zich via de voorrondetoernooien , 9 in totaal, 36 spelers geplaatst voor de Krembassy en deze werden aangevuld door de 4 spelers van vorig jaar, winnaar Cor Zorgdrager, runnerup Fabian Roosenbrand en de beide halve finalisten verliezers Bert de Lange en Marcel Beernink.

Er waren dus 40 spelers en om op 32 uit te komen moesten er zaterdagmiddag-en-avond 8 voorrondes gespeeld worden. Om 13.00 u. werd er gestart en iedereen was er klaar voor. Organisator Dinand Kist had voor walkon girls en schrijvers gezorgd en dit voor het hele toernooi. De finaledag op zondag 16 juli is er een mastercaller aanwezig. Ook een ieder kwam op met zijn eigen opkomstnummer. Nu naar de uitslagen van deze dag. Er werd gespeeld best of 5 sets/5 legs. Jordie Meier uit Punthorst moest aantreden tegen Richard Hilberink uit Hengelo. De 1ste 3 sets werd het 3-2 waarvan Richard er 2 wist te winnen ook dankzij een mooie 133 finisch. De 4e set kon Jordie 2-2 maken in legs maar verzuimde dit, Richard profiteerde en wist de set te pakken met 3-1 en ook de partij. De 2e partij moest een spannende worden tussen Sander Koninenbelt uit Nijverdal en Dirk Netters uit Almelo. Het werd helaas een zware nederlaag 3-0 voor Dirk die aangaf toch veels te zenuwachtig te zijn. Sander wist de sets te pakken in 3-1/3-0/3-2. Beide gooiden nog wel 1x 180. De 3e partij van de middag was die tussen thuisspeler Sebastiaan Kok uit Vroomshoop en Robin Smees uit Winterswijk. Het werd net geen whitewash , Robin wom met 3-0/3-1 en 3-0 overtuigend deze partij met 3-0. De laatste wedstrijd van de middagsessie was die tussen Bert Boezelman uit Ommen en Niek Staarman de plaatstelijke favoriet .Het werd een spannende partij waarin het 2-2 in sets werd en de laatste set uit moest maken wie deze partij ging winnen. Bert won set 1 en 3 met 3-1/3-2 en Niek set 2 en 4 beide met 3-2. Bert liet in de laatste set zien toch over de langste adem te beschikken en de 5e set met 3-0 te winnen. Niek gooide nog wel 130 uit. De avondsessie begon om 19.30 met Jeffrey Ballast uit Vroomshoop en de ervarener Iwan Terschegget uit Nijkerk. Iwan wist deze partij te winnen met 3-1 in sets, 3-1/0-3/1-3/1-3. Iwan gooide ook nog een 180er. De 2e partij ging tussen Marco Libbers uit Enschede(vorig jaar nog kwartfinalist) en Harold Kleinjan uit Nijverdal. Marco won met 3-0 in sets maar de 1ste set had Harold met 3-0 kunnen winnen als hij de dubbels had gegooid. Marco won met 3-0/3-1/3-2 . Marco gooide ook nog 116 uit. De kraker van de avond moest worden de partij tussen thuisfavoriet Bennie Gerrits en Henry Zandvoortuit Rijssen. Bennie wist overtuigend zijn set te pakken met 3-0. In de 2e set leek het erop dat die ook naar Bennie zou gaan maar door het missen van dubbels ging deze toch naar Henry met 3-2. Na de break was het Henry die sterk doorging met scores gooien en uiteindelijk de partij te winnen met 3-1. De laatste 2 sets werden met 3-0 gewonnen. Bennie gooide 104 uit en Henry gooide 1x 180. De laatste wedstrijd werd helaas een snelle partij door een makkelijke 3-0 in sets overwinning van Kevin Wensink uit Enschede tegen Gerwin Plaggenmars de Snoek uit Vroomshoop. Kevin won met 3-0/3-1/3-0. Kevin gooide 121 en 108 uit en 1x 180er. Al deze spelers mogen aantreden bij de laatste 32.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›