4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Zwemmen

Twenterand Kanaalrace test conditie van 250 studenten Sport en bewegen

Aryana en Milou Kanaalrace 17-06-2017

Op 9 juni 2017 - Op zaterdag 17 juni a.s. om circa 16.45 uur gaan ca. 250 eerstejaarsstudenten van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente te water voor de 22e editie van de Twenterand Kanaalrace in Vriezenveen. Omdat het om een groot aantal deelnemers gaat, krijgen de studenten bij deze race hun eigen programmanummer. De coördinatie is wederom in handen van studenten Aryana Assink (19) uit Enschede en Milou Menzing (20) uit Haaksbergen.

Studenten worden getest op duurvermogen

De kanaalrace is een verplicht onderdeel van de opleiding voor het vak ‘Zwemmen’. Tijdens deze echte wedstrijd worden de eerstejaarsstudenten getest op hun duurvermogen en op hun eigen gemaakte trainingsschema. De dames moeten de 1000 meter binnen 30 minuten afleggen en de heren binnen 28 minuten. Natuurlijk zijn deze studenten goede sporters, maar het overgrote deel maakt tijdens de kanaalrace voor het eerst kennis met zwemmen in open water.

Goede afstemming met alle partijen is een uitdaging

De deelname van de opleiding Sport en bewegen aan de Kanaalrace wordt wederom georganiseerd door de tweedejaarsstudentes Aryana en Milou. De dames hebben de organisatie nog verder geprofessionaliseerd en zijn dit jaar van A t/m Z betrokken. De voorbereidingen zijn nog in volle gang; vooral de communicatie met de organisatie en met de studenten blijven ze een uitdaging vinden. Bij een grote opdracht als deze is namelijk afstemming met alle partijen belangrijk om alles soepel te laten verlopen. Met dit event sluiten ze een belangrijk deel van hun tweede jaar af.

Nauwe samenwerking

Sinds 2005 werken de opleiding Sport en bewegen en de Stichting Twenterand Kanaalrace nauw samen. Beide partijen zijn daar tevreden over; de sportopleiding kan haar studenten mee laten doen aan een officiële zwemwedstrijd en de kanaalrace kan rekenen op een flink aantal extra deelnemers. Meer informatie over de Twenterand Kanaalrace: http://kanaalrace.twenterandkanaalrace.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›