4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Wielrennen

Strijd om districtstitel

 FOTO: DICK SOEPENBERG

De flanken van de Hezenberg en Kuiperberg rond Ootmarsum vormen maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, het decor voor de regionale districtskampioenschappen wielrennen. Een selectief parcours dat geldt als scherprechter in de strijd om deze felbegeerde titel. Na een kortstondig uitstapje is het districtskampioenschap dit jaar terug in Groot Agelo, de buurtschap waar het sinds de tachtiger jaren een kwart eeuw lang werd verreden.

De organisatie van de districtskampioenschappen is daarmee wederom in handen van de Oldenzaalse Wielerclub OWC en de Ronde van Overijssel - Bike Events. In totaal staan er in de diverse categorieën 350 renners aan de start uit het district Oost: Twente, de Achterhoek en het zuidelijke deel van Salland.
Volgens Peter Ossenkoppele, woordvoerder namens Bike Events, had het dit jaar nogal wat voeten in aarde om de organisatie rond te krijgen. ,,Met name de parcoursbeveiliging was organisatorisch lastig, maar uiteindelijk is het toch gelukt.”
Er wordt die dag in vier categorieën gestart op het heuvelachtige parcours van de buurtschap Groot Agelo, onder de rook van Ootmarsum. Om 09.00 uur is het aan de masters 40+, 50+ en 60+. Daarna om 11.00 uur valt het startschot voor de amateurs, de sportklasse en de masters 30+. ’s Middags om 13.00 uur rijden de nieuwelingen en recreanten hun wedstrijd en om 15.00 uur is het de beurt aan de elite-mannen, beloften en junioren.
Volgens zegsman Ossenkoppele staan de districtskampioenschappen niet op zichzelf. ,,Het is voor de renners immers een van de laatste mogelijkheden om zich te kwalificeren voor de nationale kampioenschappen. Die worden dit jaar van 21 tot en met 25 juni gehouden in Montferland bij ’s-Heerenberg. In de Achterhoek dus. Voor de coureurs uit deze regio een extra stimulans om tijdens de districtskampioenschappen een goede prestatie neer te zetten.”
Ook na Pinksteren staan er in deze regio nog meerdere interessante wedstrijden op de wieleragenda. ,,Zo worden op dinsdag 13 juni de districtskampioenschappen tijdrijden in Bornerbroek gehouden en heeft op zaterdag 8 juli de Ronde van Twente plaats voor junioren en nieuwelingen. Dat gebeurt vanuit Enter. Beide wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met de Ronde van Overijssel - Bike Events.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›