4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Skeeleren

Uitdagende 150 km toertocht Skeelerclub Twenterand

VRIEZENVEEN - Zaterdag 3 juni organiseert Skeelerclub Twenterand haar jaarlijkse skeelertoertocht. Dit jaar, als voorbereiding op de monstertocht ‘Groningen-Maastricht’, een speciale editie van maar liefst 150 km.

De skeelerclub, onderdeel van Skeeler- & wielerclub Twenterand, heeft een drukke voorbereidingstijd achter de rug. “Vergunningen, verkeersregelaars, catering, het is maar een greep uit de vele zaken die je moet regelen voor een officiële KNSB toertocht”, aldus Jan Valk namens de organiserende club. “Deze week worden de puntjes op de i gezet, zodat er zaterdag 3 juni een prachtige, geveegde route van 150 km klaar ligt.”

De hele tocht wordt in een gesloten peloton gereden met een gemiddelde snelheid van ca. 21 kilometer per uur. Het peloton wordt begeleid door een geluidswagen, verkeersregelaars op motoren en fietsen, voorfietsers en een bezemwagen. “Prachtig om te zien én om aan mee te doen” aldus Jan Valk.

De route gaat door Twente en de Vechtstreek en vormt een mooie uitdaging voor de deelnemers die doorgaans uit alle delen van het land op het evenement af komen. Deelnemers die 150 km te ver vinden, kunnen via een sluiproute ook na 25, 50 of 100 km finishen bij de skeelerbaan aan de Geesterenseweg 11 in Vriezenveen. Ook wordt er een kidstour verreden over een afstand van
ca. 20 km.
De start van de 150 km is om 7.00 uur, de 25/50/100 km en de kidstour om 9.30 uur. Inschrijven kan op de dag zelf bij de skeelerbaan vanaf 6.00 uur en vanaf 8.30 uur.

Meer informatie en aanmelding op de site van de club www.swctwenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›