4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO kan zaterdag handhaving 1e klasse veilig stellen

Door een 2-2 gelijkspel in en tegen Lelystad hield DETO zaterdag alles in eigen hand wat betreft handhaving in de eerste klasse.

Op een snikheet sportpark Langezand begonnen Lelystad’67 en DETO aan het eerste deel van de beslissende tweeluik met als inzet een plek in de eerste klasse voor volgend seizoen. Op een bikkelhard en moeilijk bespeelbaar veld in Lelystad kende DETO een topstart, na een kopbal van Rene Nijhof wist Mark Koetsier de bal koppend te verlengen richting Frank Smit waarna de DETO spits met een diagonaal schot in de 3e minuut zijn ploeg op de gewenste snelle voorsprong schoot.

Die vroege treffer gaf vertrouwen, DETO was dan ook in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij en de beter voetballend ploeg. In de 12e minuut kon Tom Smoes net niet profiteren van een onzekerheid in de Lelystad defensie. Even later was het Frank Smit die een afgelegde vrije trap van Lesley Nahrwold net naast schoot. De volgende vrije trap van Lesley werd ternauwernood gered door keeper Noddie Bronts. Op het half uur was het Tom Smoes die na een langdurige aanval net over schoot. Het hard werkende Lelystad kwam wat kansen betreft nauwelijks in het stuk voor, het was DETO dat het veldspel bleef bepalen en met een verdiende voorsprong leek te gaan rusten. Maar op slag van rust kwam de thuisploeg vanuit het niets via een rommelgoal van Nick Ham wat gelukkig op gelijke hoogte: 1-1.

De vraag na rust was dan ook hoe DETO de domper van net voor rust zou hebben verwerkt. Het antwoord op die vraag werd al snel na rust gegeven, DETO kwam goed uit de kleedkamer. Na een goed uitgevoerde aanval over rechts kwam de bal via Mike Kerr bij Qays Shayesteh die de bal net naast het doel werkte. Aan de andere kant wist DETO doelman Anthony van Zaltbommel een gevaarlijk inzet van Joshua Tijdens te pareren. In de 55e minuut wist Mike Kerr een verre ingooi te verlengen tot bij Qays Shayesteh. De kleine generaal schoot DETO vervolgens met een bekeken schot in de linkerhoek weer op een verdiende voorsprong: 1-2.

Vijf minuten later moest Anthony van Zaltbommel al zijn kunnen aanspreken om een van richting veranderd schot uit de benedenhoek te werken. In de 64e kwam Lelystad door een klutsgoal van Degraav, die de bal van dichtbij binnen werkte, weer op gelijke hoogte : 2-2. De gloeiende hitte eiste gaande de tweede helft, ondanks dat er iedere kwartier drinkpauzes werd ingelast, zijn tol. Veel spelers liepen, door de slijtageslag in de verzengende hitte, op het tandvlees waardoor beide teams meer zekerheid in hun spel inbouwden. Desondanks kregen beide teams nog kansen op de volle winst, zo kopte Frank Smit een vrije trap van Lesley Nahrwold vrij voor doel rakelings over de deklat, en werd de gevaarlijke Joshua Tijdens in kansrijke positie op het laatste moment geblokt door Maarten Booijink.

In de slotfase werd vooral door beide teams de remise gekoesterd, waardoor er geen verandering meer kwam in de stand. Door dit resultaat ligt alles nog open voor de return op zaterdag 3 juni op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›