4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO verschaft zich riante uitgangspositie in Zwolle

DETO deed zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie, met als inzet een plek in de eerste klasse, goede zaken door in Zwolle dik verdiend met 0-2 te winnen van Be Quick’28. Dinsdagavond wacht de return.

In de stromende regen begonnen Be Quick’28 en DETO aan het eerste treffen in de nacompetitie. Nadat Be Quick verdediger Ties van Wijk in de 4e minuut na een grove charge op Tom Smoes al geel had gekregen, werden de verhoudingen binnen de lijnen snel duidelijk. Het makkelijker voetballende en beter combinerend DETO bepaalde het wedstrijdgebeuren en trok al snel het initiatief naar zich toe. Dat leverde al snel een aantal dotten kansen op.

Na een prachtige DETO aanval in de 8e minuut en een afgemeten voorzet van Tom Smoes, schoten Frank Smit en Lars Reekers vrij voor doel van dichtbij vol op Be Quick doelman Wibo van Dijk. De volgende opgelegde kans was voor Lesley Nahrwold die door Tom Smoes vrij richting Be Quick doel werd gezet maar tot twee keer aan toe in keeper van Dijk zijn meerdere moest erkennen. Door die vier cruciale reddingen behoede de Be Quick keeper zijn ploeg voor een vroege achterstand. Daarmee was de koek, wat kansen betreft, nog niet op want na 20 minuten zette Koen Fleer met een mooie pass Lesley Nahrwold vrij voor doel, maar ook deze enorme kans was niet aan Lesley besteed.

Het eerste wapenfeit van de thuisploeg, een verrassend schot van links werd gepareerd door DETO doelman Anthony van Zaltbommel. Even later mocht Be Quick spits Sander Aarten vanuit buitenspelpositie vrij door richting DETO, hij stuitte echter in een 1 tegen 1 situaties op Anthony van Zaltbommel, die met twee knappe reddingen zijn doel schoon hield. Het waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg in een verder eenzijdige eerste helft. Want nog geen minuut later verscheen weer Lesley Nahrwold na een goed uitgevoerde aanval vrij voor doel, dit keer vloog zijn schot rakelings langs. Ook een scherp indraaiende corner van Tom Smoes, door alles en iedereen gemist, vloog rakelings voor het doel van Be Quick langs. DETO kwam 3 minuten voor rust eindelijk op de verdiende voorsprong. Waar de DETO spelers zelf de ene na de andere megakans om zeep hadden geholpen daar stak Be Quick verdediger Emiel Brinkhuis de helpende hand toe door een gevaarlijke corner van Lesley Nahrwold bij de 1e paal met het hoofd verlengen en de bal onhoudbaar in eigen doel te koppen: 0-1. Waardoor DETO toch nog met een dik verdiende voorsprong mocht gaan rusten.

DETO deelde net als voor rust de lakens uit, maar het vergat zichzelf te belonen. Na een mooie aanval over links kopte de geheel vrijstaande Lesley Nahrwold bij de eerste paal langs de kruising. Ook de vijfde grote kans was niet aan Lesley besteed, het was Tom Smoes die over rechts goed door kwam en Lesley een niet te missen kans bood, maar de DETO aanvaller joeg de bal van dichtbij nog over het doel. Na een scrimmage voor het DETO doel ging Be Quick speler Ties van Wijk onbesuisd en vol door op DETO doelman Anthony van Zaltbommel, wat hem terecht zijn tweede gele kaart opleverde. Was het met 11 tegen 11 al een ongelijke strijd met 10 tegen 11 bleek het helemaal een ‘mission impossible’ te worden voor de thuisploeg.

Helemaal toen Qays Shayesteh na een weergaloze actie de score verdubbelde. Na een mooie combinatie met Hans Mattie slalomde Qays door de zestien om vervolgens met een onnavolgbare beweging doelman van Dijk te verrassen door de bal vanuit een moeilijke hoek koelbloedig in de korte hoek binnen te prikken: 0-2. DETO verzuimde in de slotfase de scorer verder op te voeren, doordat vaak de laatste bal niet goed was of in de eindfase van de aanval de overtuiging en precisie ontbrak. Helaas vergat DETO de wedstrijd in het slot te gooien. Desondanks won DETO dik verdiend, waardoor het een voortvarende start kende in de nacompetitie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›