4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DOS’37 sluit tegenvallend seizoen met driepunter af

DOS’37 nam zaterdag de laatst te verdelen punten van het seizoen mee naar Vriezenveen. In een wedstrijd in Hulsen waar voor beide partijen niets meer op het spel stond,

DOS’37 begon de wedstrijd goed en creëerde direct al een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. In de 12e minuut maakte Huiskes een mooie actie aan de rechterzijde maar Hegeman kwam daarna vervolgens een halve meter te kort om de bal in het doel te glijden.

Na een kwartier spelen volgde een korte onderbreking in het spel. Oude Booyink en de scheidsrechter botsten tegen elkaar en waren beiden een korte tijd dizzy. Frappant detail is dat de scheidsrechter nadat de verzorging voor hen beiden in het veld was geweest, hij Oude Booyink toch nog even naar de zijlijn stuurde waarna deze het veld direct weer mocht betreden. In het daarop volgende kwartier was het DOS’37 dat verzuimde de score te openen. Maarten Smit en Marc Meier raakten na mooie acties respectievelijk de paal en de onderkant van de lat en verzuimden daarmee de stand op het scorebord te laten wijzigen. Ook Hulzense Boys kwam daarna nog een paar keer gevaarlijk richting het DOS-doel, maar kwamen dan of een DOS-verdediger tegen of schoten met losse flodders. De ruststand was dan ook 0-0.

Enkele minuten na rust kreeg Oude Booyink, zo’n 10 meter voor de middellijn staand de bal en zag dat doelman Kamphuis ver voor zijn doel stond. Hij waagde een poging maar Jochem zijn afstandsschot ging echter ver naast het doel. In de 58e minuut wisselde trainer Agteres spits van der Velden voor Jaap Mulderij en deed een positionele omzetting. Enkele minuten later was het Marc Meier die aan de linker kant een actie maakte en de bal op maat voorzette op Lennard Mulderij. Lennard kopte op voortreffelijke wijze de bal in de kruising en zette DOS’37 daarmee op een 1-0 voorsprong.

Bij deze doeltreffende actie raakte Lennard echter licht geblesseerd en werd direct daarna gewisseld voor van ’t Spijker. Enkele minuten daarna kwam ook Stijn Kuiper nog in het veld voor Hegeman. Hulzense Boys probeerde uiteraard nog wel om de gelijkmaker te scoren maar was niet bij machte het doelnet aan de DOS-zijde te vinden. Ook DOS’37 wist in de resterende tijd niet meer te scoren, waardoor ze met een magere 0-1 winst deze laatste driepunter van dit seizoen bij kon schrijven.

Na de wedstrijd werden de afscheidnemende spelers van Hulzense Boys op het veld bedankt voor hun inzet. Bij DOS’37 vertrekken Tom Hegeman (naar SVZW), Simon Baysoy (naar Excelsior) en Stefan Huiskes (naar TVC’28). Ook trainer Philip Agteres vertrekt naar buurclub SVZW. DOS’37 eindigt met deze laatste overwinning in deze zware competitie op een ietwat tegenvallende 8e plek. Volgend seizoen: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wij danken alle DOS-supporters voor hun steun en aanmoedigingen in het afgelopen seizoen en hopen hen in het nieuwe seizoen weer te mogen begroeten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›