4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts sluit seizoen relaxed af met gelijkspel

Na het kampioenschap en feest moest de kampioen Voorwaarts nog een laatste wedstrijd spelen uit bij Wilhelminaschool in Hengelo. Voor beide teams stond er niets meer op het spel.

Voorwaarts begon te relaxed aan de wedstrijd. Wilhelminaschool vond vaak de vrije man en Voorwaarts gaf te veel ruimte. De thuisploeg werd dan ook regelmatig gevaarlijk voor het doel van keeper Dinand Stuifzandt. De eerste de beste goede aanval van Voorwaarts was meteen raak. Een diepe bal werd opgepikt door Jordy Niks die samen met Jordy Harms de gehele verdediging de hielen liet zien. Met een tikje opzij kon Jordy Harms eenvoudig de score openen.

Na de 0-1 werd Voorwaarts weer wat achteruit gedrukt, een tegen doelpunt kon niet uitblijven. Eerst schoot Wilhelminaschool nog op de paal maar 2 minuten later werd het 1-1.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd maar juist toen viel de 2-1. Een buitenspeldoelpunt maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.

Voorwaarts herpakte zich na rust en werd gevaarlijker. De duels werden weer gewonnen en het spelbeeld wat we van het team kennen was weer duidelijk zichtbaar. Met name Bernd Bove was op zoek naar zijn laatste kunststukje voor Voorwaarts. Hij had geen geluk bij zijn eerste grote kans maar dat leverde wel een doelpunt op. Bernd Bove schoot vanaf de 16 meter op de lat en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jordy Harms. Die tekende met een halve omhaal voor zijn 35e doelpunt van het seizoen en werd topscorer in de 3e klasse D.

Na die treffer had Voorwaarts nog enkele kansen. De mooiste was voor Bernd Bove. Een prachtige knal werd even prachtig tot corner verwerkt door de keeper van de thuisclub. Na 90 minuten floot de scheidsrechter het seizoen 2016-2017 af. Beide ploegen konden leven met het gelijke spel.

Dat betekende ook het voorlopig laatste opreden van Bernd Bove voor de oranjehemden. Voor verzorger Alberto Webbink was dit het laatste optreden. Assistent Ron Legebeke zwaait ook af met het mooiste wat een team kan geven, een kampioenschap. Over het gehele seizoen heeft Voorwaarts stabiel en goed gepresteerd en was het bijna het gehele seizoen koploper. Dik en dik verdiend. Wij als Voorwaarts danken alle supporters die ook nu weer aanwezig waren in Hengelo. Volgend seizoen hopen wij jullie allen weer terug te zien in de 2e klasse.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›