4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Tom Smoes matchwinner en uitblinker bij DETO

DETO sloot zaterdag de competitie af met een mooie 2-0 overwinning op Bennekom. Matchwinner was Tom Smoes.

In een gelijk opgaande beginfase was DETO in de 5e minuut dicht bij de openingstreffer, na goed voorbereidend werk van Stan Nijhuis zag Frank Smit zijn listige inzet op de paal belanden buiten bereik van doelman Johan van der Wekken. Vervolgens speelde het wedstrijdgebeuren zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Bennekom spits Lennart Rekmans schoot in de 16e minuut, uit kansrijke positie, de bal in de handen van DETO doelman Anthony van Zaltbommel. Tom Smoes deed hetzelfde, na een goede loopactie van links naar binnenkomend schoot ook hij de bal in de handen van de keeper. Een mooie één-twee tussen Stan Nijhuis en Frank Smit stierf in schoonheid, doordat Frank op het laatste moment werd geblokt. Nadat Stan Nijhuis zijn afstandsschot langs de kruising had zien vliegen, kwam DETO vijf minuten voor rust op voorsprong. Het was uitblinker Tom Smoes, die met een weergaloze actie DETO halverwege de eerste helft op voorsprong bracht. Na een geweldige actie waarbij twee Bennekom verdedigers in de wind werden gezet schoot Tom de bal van links hard diagonaal in de verre hoek buiten bereik van keeper van der Wekken: 1-0. Met die stand zochten beide ploegen het theekwartier op.

Na rust was het aanvankelijk Bennekom, dat nadrukkelijk aan de DETO verdedigingsmuur rammelde, eerst was het Jeffrey Rutgers die zijn schot over het DETO doel zag vliegen en even later wist Anthony van Zaltbommel met een prima safe DETO voor de gelijkmaker te behoeden door een pegel van Redouan Hazzat onder de deklat weg te halen. Hans Matti werd aan de andere kant binnen de beruchte lijnen onderuit gelopen, maar scheidsrechter van Munster beoordeelde het voorval als niet stafschopwaardig. Even na het uur sloeg DETO opnieuw doeltreffend toe, na een combinatie door het hart van de Bennekom defensie wist Mike Kerr de bal perfect af te leggen op Tom Smoes, die nog een verdediger uitspeelde en vervolgens prachtig afrondde: 2-0.

Daarmee zijn fantastische optreden bekroonde met zijn tweede treffer van de middag. Vijf minuten later ontsnapte Bennekom aan de volgende tegentreffer, na goed drukzetten van Lesley Nahrwold zag Frank Smit zijn schot via de hak van een tegenstander rakelings langs de paal naast vliegen. Hoewel de ploegen net als in het eerste bedrijf aan elkaar gewaagd waren, waren de aanvallen van DETO dreigender dan die van Bennekom en had de ploeg van trainer Jos van der Veen meer spelaandeel. In de slotfase was het eerst Mike Kerr, die na een perfecte steekbal net niet kon afronden. Na een langdurige DETO aanval keerde keeper van der Wekken een inzet van Frank Smit met de nodige moeite, ook een vrije schietkans van Frank Smit belandde naast het Bennekom doel. Het laatste wapenfeit kwam op naam van uitblinker Tom Smoes, die een voorzet van Mike Kerr overschoot. Waarna scheidsrechter van Munster, die het deze middag de kaarten op zak hield, na precies 90 minuten affloot en de derde opeenvolgende overwinning voor DETO een feit was.

Voor DETO is te hopen de stijgende lijn en de goede prestaties van de laatste weken een vervolg te geven, zodat de ultieme missie ‘handhaving’ succesvol wordt voltooid. De nacompetitie begint voor DETO a.s. zaterdag met een uitwedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle, aanvang 14.30 uur. De return is de dinsdag er op thuis.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›