4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DUNO D te sterk voor de Boys

Voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd in Doorwerth, waarin niets meer op het spel staat, verraste DUNO D de scheidende Boys-aanvoerder Harold Kivits met een bos bloemen. Dat was een sportieve en attente geste van de thuisploeg, de nummer 2 van de eerste klasse D. iets wat je niet vaak ziet en daarvoor hulde.

In de beginfase ging de strijd gelijk op met wisselende kansen. Boys-keeper Tim Sickman redde na 3 minuten op een geplaatste inzet na een corner van DUNO D en was in de 14e minuut weer paraat bij een schot van een van de DUNO-voorwaartsen. Vroomshoopse Boys kwam daarna wat meer aan aanvallen toe, zonder grote kansen te creëren. Na een half uur scoorde Roy Talsma namens Duno met de geur van buitenspel. Arbiter Jan van Dijk uit Dronten keurde de treffer evenwel goed. In de 32ste minuut kwam Ramon de Jong in vrije schietpositie, maar de aanvaller van Vroomshoopse Boys weet geen doel te treffen. De Boys bleef manmoedig aanvallen, maar de eindpass kwam steeds net niet aan. In de 43ste minuut stichtte Duno uit een corner gevaar, maar de bal ging net naast. Uit de tegenstoot was het Boys-middenvelder Jelle Drees die uithaalde, maar de bal belandde op de lat. Zo brak de rust aan met een 1-0 stand.

In de tweede helft ging DUNO D direct fanatiek in de aanval, maar de Boys-defensie gaf geen krimp. Er werd waar dat kon snel omgeschakeld door de bezoekers en er kwamen kansen. Na een uur slalomde Thomas Smedema langs vier verdedigers van DUNO D, maar hij kwam net niet tot scoren. Een minuut later was er een geweldige scrimmage voor het doel van de thuisclub, waarbij tot drie keer de bal werd ingeschoten. Helaas voor de Boys leidde dat niet tot een op dat moment verdiende tegendoelpunt. In de 65ste minuut kreeg Harold Kivits na zeventien seizoenen en meer dan 450 competitiewedstrijden een verdiende publiekswissel. Onder ovationeel applaus verliet de middenvelder het veld en gaf de aanvoerdersband over aan zijn vervanger Jordy Brinkman.

Vroomshoopse Boys bleef het dapper proberen, maar verder dan een over geschoten vrije trap van Robert Veld kwam de formatie van het trainersduo Eric van Zutphen en Arjan Paters niet. Het technisch zeer vaardige Duno sloeg in de slotfase toe. In de 80te minuut scoorde Shapoel Ali de 2-0 en kort daarna bepaalde Mark van Meeteren de geflatteerde eindstand op 3-0.

De laatste competitiewedstrijd in Doorwerth betekende het afscheid van hoofdtrainer Eric van Zutphen, die naar de eerste klasser zondag HVV Tubantia vertrekt, van teammanager Tom Heideman die kandidaat is voor het hoofdbestuur en van keeperstrainer John Tanate. Voor aanvoerder Harold Kivits wordt nog een afscheidsduel geregeld.
Al met al kan teruggezien worden op een geslaagd seizoen, waarin de gezonde ambitie waargemaakt is.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›