4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust speelt laatste thuisduel gelijk

Sportlust heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Berghuizen.

FC Berghuizen uit Oldenzaal was nog op jacht naar een plaats in de nacompetitie. Sportlust wilde vooral voor eigen publiek een mooie wedstrijd en een goede uitslag neerzetten en had theoretisch ook nog een kleine kans om de nacompetitie te bereiken.

Het eerste halfuur was Sportlust de bovenliggende partij. De Vroomshopers begonnen goed, wonnen veel tweede ballen en wisten enkele goede aanvallen op te zetten. Na 25 minuten schoot Tim Spoor na een actie de bal tegen de hand van een FC Berghuizen-speler. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven en Coen Sickman zorgde vanaf 11 meter voor de verdiende 1-0 voorsprong.

Daarna drongen de bezoekers meer aan. De links- en rechtsbuiten hadden zich al laten zien en bezorgden hun directe tegenstanders een zware middag. Sportlust werd terug gedrongen en na 35 minuten viel de gelijkmaker. De linksbuiten brak door en gaf goed af naar de meegelopen rechtsbuiten die binnenschoof bij de tweede paal: 1-1.

Na de rust drong Berghuizen meer aan. Enkele kansen bleven onbenut maar na 70 minuten spelen werd knap de 1-2 binnen gekopt uit een vrije trap. Sportlust stroopte daarop nog één keer de mouwen op voor een slotoffensief. Dat betaalde zich uit in de verdiende 2-2. Een goede voorzet werd door een verdediger van Berghuizen in eigen doel gewerkt alvorens spelers van Sportlust er tegenaan konden lopen.

De 2-2 was een goede afspiegeling van de wedstrijd en Sportlust kon het seizoen zodoende op een mooie manier afsluiten voor eigen publiek. De scheidende trainers Roy Bouck en Simon de Grave werden bedankt voor twee mooie seizoenen. Zo werd op prachtige wijze het seizoen in het clubhuis afgesloten.

Aanstaande zondag speelt Sportlust de laatste wedstrijd van het seizoen tegen sv Almelo. Als er gewonnen wordt in Almelo behoort de 5e plaats nog tot de mogelijkheden. Als er verloren wordt, behoort ook de 9e plaats nog te de mogelijkheden, omdat de middenmoot dicht bij elkaar staat. Er is dus wel degelijk nog iets om voor te spelen voor de Vroomshopers.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›