4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Vroomshoopse Boys verzekerd van weer een seizoen in de eerste klasse

Het werd een bewogen voetbalmiddag op sportpark De Bosrand. Vroomshoopse Boys en Hulzense Boys kwamen tegen elkaar uit in een cruciaal duel. Voor de thuisclub stond rechtstreekse handhaving in de eerste klasse D op het spel. De bezoekers wilden de laatste strohalm grijpen om niet te degraderen. Toch gebeurde dat laatste, waarmee de Vroomshopers verzekerd zijn van weer seizoen eerste klasse.

Vroomshoopse Boys tegen Hulzense Boys werd een spannende pot voetbal met aanvankelijk vrijwel geen doelrijpe kansen. Vooral op het middenveld speelde zich de vele duels af en het was merkbaar dat er spanning op deze cruciale wedstrijd zat. Er kwamen kleine kansen voor Jos Hutten na 3 minuten, voor Ton Kunst in de 18e minuut en Thomas Smedema in de 23ste minuut. In de 24ste minuut moest Ernst-Jan zich laten vervangen door een eerder in de wedstrijd opgelopen blessure en Ramon de Jong kwam hem vervangen.

Hulzense Boys verdedigde vooral en loerde op de snelle tegenstoot, waarbij de gevaarlijke spits Menno Kamphuis zich enkele keren onderscheidde. De Boys-verdediging stond echter als een huis en gaf geen doelrijpe kansen weg. In de 33ste minuut kwam Ramon de Jong in kansrijke positie, maar de Boys-aanvaller knalde hoog over.

De rust werd met de brilstand en na de thee, met Jelle Drees voor de geblesseerde Lars Scholten, bleef het spelbeeld aanvankelijk onveranderd. Wel schakelde de Boys gaandeweg het duel een tandje bij en was Ton Kunst na een afgemeten voorzet in de 49ste minuut dichtbij een doelpunt. Het schot vloog van dichtbij net naast de rechter paal. In de 59ste minuut kwam Thomas Smedema ten val in het strafschopgebied, maar de goed leidende arbiter Eric ten Horn uit Veendam beoordeelde dit niet als een penalty. Huzense Boys vocht voor z’n laatste kans en de Boys-defensie moest enkele keren kordaat ingrijpen nabij dreigende doorbraken van de roodhemden. In de 75ste minuut werd de ban voor de thuisploeg gebroken door een attente intikker van Thomas Smedema na goed doorgaan van Ramon de Jong: 1-0. In de 81ste minuut scoorde Ton Kunst na goed scorend werk van Ramon de Jong met een uitgekiende en technisch perfecte lob: 2-0. In de 83ste minuut wisselde het trainersduo Eric van Zutphen en Arjan Paters centrale verdediger Andjin van Veen voor Robert Veld.

Het slotakkoord kwam van Jos Hutten, die in de 91ste minuut ook al met een fraaie lob over doelman René Kamphuis 3-0 aantekende en het lot van Hulzense Boys bezegelde.

Door de nederlaag van KHC tegen DETO is Vroomshoopse Boys ook volgend seizoen in de eerste klasse te bewonderen. Deze knappe handhaving met puur eigen spelers is ook een mooi afscheidscadeau voor de aan het eind van dit seizoen naar HVV Tubantia in Hengelo vertrekkende hoofdtrainer Eric van Zutphen. Volgende week wordt in Doorwerth tegen DUNO D deze enerverende competitie afgesloten

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›