4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts kampioen!

Vele toeschouwers waren naar ’t Twistveen gekomen voor de wedstrijd Voorwaarts tegen RKSV, de wedstrijd waar Voorwaarts bij winst het kampioenschap kon pakken. En dat gebeurde in een zenuwachtig duel.

In het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niets. Daarna kwamen de 1e kansen zonder groots te spelen. Jordy Harms stuitte op de keeper, Jordy Niks schoot over, Gert Dogger te gehaast, Bernd Bove naast. Maar in de 28e minuut toch eindelijk de openingstreffer. Jordy Niks kopte en prima vrije trap van Tom Meier keurig een bal van achteruit in de hoek. Het zou een bevrijdende treffer moeten zijn, de volgende kans was echter voor RKSV. Maar Dinand Stuifzandt toonde ook in zijn 300e wedstrijd zijn klasse, door een inzet van Anton Acis knap over de lat te tikken. Voorwaarts kreeg nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand 1-0.

Voorwaarts begon de tweede helft veelbelovend. Jordy Harms kon een voorzet van Bernd Bove net niet afronden. Bernd Bove mikte zelf op de paal, Wout Roelofs knalde net naast. Een 2e treffer kon eigenlijk niet uitblijven. En die kwam ook : In de 58e minuut was het weer Jordy Niks die het net vond. Maar dit werkte nog steeds niet bevrijdend. Integendeel : Anton Acis maakte na 70 minuten de 2-1. Van dichtbij passeerde hij Stuifzandt. Er sloop een beetje angst in het Voorwaarts-team. De ene helft bleef aanvallen , de andere helft bleef hangen. De ruimtes werden groter, de kansen talrijk. De anders zo trefzekere Jordy Harms kwam regelmatig Lohuis tegen. Bernd Bove vond de lat met een prachtige boogbal. In de slotminuut eindelijk de verlossende 3-1. Na een goed lopende aanval, zette aanvoerder Bernd Bove hier zijn handtekening onder. Trainer Beverdam gaf aanvoerder Bernd Bove een publiekswissel, hij gaat volgend seizoen naar DOS’37. Ook routinier Gert Dogger kreeg een oorverdovend applaus bij zijn wissel.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Steen uit Wierden, kon het feest beginnen. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool (Hengelo).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›