4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham speelt zich op eigen kracht veilig

In de uitwedstrijd tegen de vv Hellendoorn op sportpark de Voordam is het de vv Den Ham gelukt om geheel op eigen kracht het klasse behoud veilig te stellen. Met nog slechts één speelronde te gaan is de ploeg zeker van minimaal de 10e plek in de eindrangschikking en zullen OZC en WVF moeten strijden wie van hen beiden. Naast de vv Hellendoorn gaan deelnemen aan de nacompetitie.

De Hammenaren begonnen zenuwachtig aan dit belangrijke duel in Hellendoorn. Hellendoorn vocht immers voor de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. Binnen een halve minuut was er al een prima kans voor Hellendoorn, waarbij de inzet maar net over het doel vloog. Toch was Den Ham de bovenliggende partij. In de 22e minuut kwam Den Ham op een 0-1 voorsprong. Een verre ingooi van Tom Hallink kwam via Tim Nijzink en Louis Vijfhuizen bij Roy Zorgdrager terecht die beheerst de 0-1 binnenschoot.

In het daarop volgende kwartier had Den Ham minimaal nog 3 keer moeten scoren. Echter Thomas Remmink, Roy Zorgdrager en Louis Vijfhuizen misten opgelegde kansen. Vlak voor rust was er de bevrijdende 0-2 voorsprong. Een prima actie op links van Thomas Remmink, bracht Louis Vijfhuizen in scoringspositie en hij scoorde dan ook de 0-2.

Na de pauze probeerde Hellendoorn met de moed de wanhoop nog een beter resultaat te halen. Echter het scorende vermogen, waar de ploeg het gehele seizoen al last van heeft met slechts 21 doelpunten, was ook deze middag niet aanwezig. Al moet gezegd dat de ploeg prima mogelijkheden voor een doelpunt heeft gehad. Na het eindsignaal van scheidsrechter Nijenhuis bleek dat OZC had verloren van IJVV waardoor Den Ham onbereikbaar was geworden voor de ploeg uit Ommen.

Den Ham speelt dan ook komend seizoen weer in 2e klasse. Zelfs ligt er nog een piepkleine kans om in de laatste wedstrijd een eventueel vervangend periode kampioenschap te pakken voor de 3e periode. Daar gaat in Den Ham echter niemand van uit. Klassebehoud is gerealiseerd, dus kan het een mooi feestje worden in de afsluitende thuiswedstrijd tegen het eveneens “veilige” Be Quick’28.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›