4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO verschaft zich enige lucht na overwinning op Nunspeet

DETO heeft dinsdag jongstleden de uitgestelde wedstrijd tegen Nunspeet voor iets meer dan 300 toeschouwers met 2-0 gewonnen en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.

DETO begon voortvarend aan de wedstrijd. Toeschouwers zagen een scherp en gedreven spelend DETO en nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Al in de 3e minuut meldde DETO zich nadrukkelijk voor het doel van Nunspeet, maar doelman Henrico Abma keerde op knappe wijze de inzetten van Hans Matti en John Fraterman. Even later kwam Rene Nijhof een teenlengte te kort om een voorzet van John Fraterman binnen te lopen. Vervolgens was het de beurt aan Stan Nijhuis, die zijn schot gepakt zag worden door de Nunspeet keeper, ook werd Stan na een langlopende DETO aanval op het laatste moment gestuit. Een aanval uit het boekje over rechts leek de openingstreffer op te leveren via Mark Koetsier, John Fraterman en Frank Smit werd de bal panklaar voor het doel gebracht, de bal werd echter net voor de in de doelmond opduikende Rene Nijhof weggetikt.

Door de dadendrang van DETO had Nunspeet maar weinig in de melk te brokkelen. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op de Nunspeet helft. De 1-0 kon dan ook niet uitblijven, na ruim een half uur spelen brak de voor de geblesseerde John Fraterman ingevallen Lesley Nahrwold de score open. Een afgeslagen bal werd door Lesley van rand zestien hard laag in de rechter benedenhoek geschoten : 1-0. Ook na de verdiende voorsprong bleef DETO aan het commando. Nadat een gekraakt schot van Mark Koetsier net naast het Nunspeet doel was verdwenen, schoot Lesley Nahrwold na een knappe controle de bal vanuit de draai buiten bereik van keeper Abma op de paal. In de slotfase van de eerste helft ontworstelde Nunspeet zich aan de DETO druk en meldde het zich voor het DETO doel. Maar verder dan een kopbal naast, twee geblokte schoten en een vliegend schot naast, kwamen de gasten niet. Waardoor de rust werd bereikt met een voor DETO magere 1-0 voorsprong.

Doordat vier van de acht lichtmasten het tijdens de rust begaven, duurde de rust langer dan gepland. Na de extra lange onderbreking leek DETO aanvankelijk op dezelfde voet verder te gaan als voor rust. Een listig schot van Stan Nijhuis leek, direct na rust, in de kruising te verdwijnen, maar met een geweldige safe tikte doelman Abma de bal met zijn vingertoppen nog net over de lat. Vervolgens was het Nunspeet dat geleidelijk de wedstrijd naar zich toe trok en veel energieker te werk ging dan voor rust. Dat leek al snel te resulteren in de gelijkmaker, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Nunspeet drong DETO terug maar de DETO defensie stond als een huis en hield knap stand. Al ging het soms met kunst en vliegwerk. Zo werd de bal van dichtbij nog over het DETO doel gewerkt. In de omschakeling bleef DETO dreigend, een vrije schietkans van Lars Reekers vloog over het Nunspeet doel en een vliegend schot van Lesley Nahrwold langs de kruising. Nunspeet bleef aandringen en jagen op de gelijkmaker, maar de DETO verdediging gaf geen krimp. Na een mooie uitgespeelde aanval over rechts kon Lesley Nahrwold afronden, maar hij raakte bal verkeerd, waardoor het leer ruim naast het Nunspeet doel belandde. Nadat een gevaarlijk schot van Frank Smit rakelings voor het Nunspeet doel was langs gevlogen, besliste de DETO topscorer in de 87e minuut met een curieus doelpunt de wedstrijd. Nunspeet invaller Marc Dekker kwam in de knoei met zichzelf en de bal die hij niet goed verwerkte en daardoor tekort terugspeelde. Frank Smit was er als de kippen bij om het gestuntel af te straffen, met de punt van de schoen wist Frank de bal langs de uitkomende Henrico Abma te werken, waarna de bal tergend langzaam het doel in rolde: 2-0.

De opluchting en ontlading, na de bevrijdende tweede treffer, was groot in het DETO kamp. In de resterende tijd gebeurde er weinig meer, waardoor DETO een belangrijke overwinning boekte en een flinke stap zette richting nacompetitie. Deze wedstrijd was een goede opmaat voor wat nog komen gaat, een wedstrijd die het zelfvertrouwen ongetwijfeld een boost heeft gegeven en die de DETO burger moed gaf en geloof in een goede afloop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›