4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Denksport

Nederlands Kampioenschap Junioren voor 38e maal in Westerhaar

Maandag 24 april begint voor de 38e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort om de felbegeerde nationale titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden die eerder dit jaar zijn gehouden.

De opening van dit toernooi wordt verricht door burgemeester Visser van Twenterand. Deze opening wordt gehouden om 17.30 uur waarbij de heer Keurentjes van de KNDB spelers kort introduceert bij de aanwezigen. Om 18.00 uur start dan de 1e ronde o.l.v. arbiter Harrie Hoonhorst uit Nijverdal.

Op dinsdag, woensdag en donderdag worden spelen de de deelnemers twee rondes die om respectievelijk 10.00 en 18.00 uur aanvangen. Vrijdag wordt er dan de voorlaatste ronde gespeeld welke ook om 10.00 uur start waarna er een sneldamtoernooi volgt, gesponsord door Meuleman Engeneering uit Den Ham. Eenieder is hiervoor van harte uitgenodigd!

De sluiting staat gepland op zaterdag 29 april rond de klok van drie uur, na afloop van de laatste ronde. Het zal hoe dan ook een spannend toernooi worden met een sterk deelnemersveld. De favoriet is Jitse Slump uit Heerlen die al jaren meespeelt bij nationale kampioenschappen, maar gevaarlijke outsiders zoals Wouter Wolff uit Groningen, Nick Waterink uit Hoogeveen en Mitchell Mensingamogen zeker niet uitgesloten worden.
Het belooft dan ook opnieuw een bijzonder spannend kampioenschap te worden welke door eenieder live gevolgd kan worden. Er wordt namelijk ook dit jaar weer gespeeld op elektronische damborden waarbij de partijen live via internet te zien zullen zijn.


Ook bent u dagelijks welkom in het clublokaal aan de Asterstraat 28 te Westerhaar om te komen kijken. De toegang is uiteraard vrij.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›