4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia niet sterk genoeg in Westbroek

Na het matige optreden van vorige week tegen SKF 1 moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden van koploper DOS. Na het zwakke begin van vorige week moest de ploeg vandaag sterk beginnen. En dat gebeurde ook. Al snel opende Amicitia de score. De doelpunten vielen aan beide kanten niet erg makkelijk.DOS mag vier keer achter elkaar scoren en neemt de leiding over in de wedstrijd (9-7). Voor rust weten beide ploegen nog één keer te scoren (10-8).

Er zijn genoeg kansen voor de ploeg van coach Ruben Burchartz om de stand gelijk te trekken, maar de gelijkmaker wil helaas niet vallen (14-13). Dan maakt DOS voor het eerst een gat van drie doelpunten (16-13). Amicitia kan dit gat nog één keer verkleinen naar twee, maar daarna speelt de thuisploeg uit Westbroek de wedstrijd uit. Eindstand: 21-14. Ook deze week haalt Amicitia niet het gewenste niveau en moet het de komende wedstrijden nog hard werken voor de nodige punten, omdat de concurrentie onderin de ranglijst wel punten haalden.

Amicitia 2 speelde dit weekend de uitwedstrijd tegen Wageningen 4. Deze wedstrijd is geëindigd in een gelijkspel: 13-13. De volgende wedstrijden worden pas gespeeld op zaterdag 6 mei. Voor beide ploegen is dit een thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Amicitia 1 speelt om 15.30 uur tegen Wit-Blauw 1. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 om 13.45 tegen Wit-Blauw 2.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›