4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Na nederlaag in Kampen moet vv Den Ham nog vol aan de bak

In Kampen ging vv Den Ham geflatteerd met 5-2 van de mat. Gelet op de stand op de ranglijst zou je kunnen spreken van een reguliere overwinning van de Kampenaren. Den Ham vergat zich echter met name in de eerste helft te belonen.

De eerste 45 minuten speelde Den Ham met de wind mee, die vrij krachtig over de lengterichting van het veld in Kampen waaide. De Hammenaren begonnen prima aan de wedstrijd. In de 6e minuut een prachtige kopkans voor Louis Vijfhuizen, net naast, en slechts 2 minuten later de 0-1 voorsprong voor Den Ham. Een uitstekende aktie van Roy Zorgdrager op rechts, gaf Tim Nijzink de mogelijkheid de 0-1 binnen te schieten.

Een kleine 10 minuten later dé kans voor Den Ham op de 0-2. Vijfhuizen had zelf kunnen scoren, maar gaf de bal af aan Zorgdrager die echter het net niet wist te vinden. In de 25e minuut een vrijetrap voor Den Ham, ter hoogte van de middenlijn. De bal werd onderschept door Dos Kampen en na een prima uitgevoerde counter lag de bal aan de andere kant in het net. In de 28e minuut was er een op advies van de grensrechter afgekeurd doelpunt van Dos Kampen. Het door hem geconstateerde buitenspel werd door scheidsrechter Bakker overgenomen.

Het spel golfde op en neer. Zorgdrager zag een pegel vanaf rechts net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Na een uitbraak van Dos Kampen moest doelman van de Belt na een redding geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jeffrey Ekkel. Die werd gelijk op de proef gesteld, maar hield Den Ham op de been. Op slag van rust de verdiende Hammer voorsprong door een onvervalste “fallruckzieher” van Louis Vijfhuizen, na goed voorbereidend werk van Tim Nijzink.

Na de pauze was het een compleet andere wedstrijd. Nu had Dos Kampen de wind in de rug, en het moet gezegd dat ze dat beter uitbuiten dan Den Ham. Een tweetal nagenoeg identieke vrije trappen vanaf de linker en rechterkant, waarbij de bal gedragen door de wind in de lengterichting steeds bij de 2e paal werd gelegd, brachten 2 Kamper doelpunten. De fysiek sterkere spelers van Dos Kampen benutten deze kansen voor de volle 100 %.

Een door scheidsrechter Bakker toegekende strafschop in de 84e minuut, na een overtreding van Tom Hallink, bracht de 4-2 op het scorebord, waarna de wedstrijd was gespeeld. De 5-2 in de slotminuut was zogezegd voor de statistieken, maar ook hierbij had de Hammer verdediging geen antwoord op de snelle Kamper uitbraak.

Door de nederlaag is de strijd in de 2e klasse H, met name waar het gaat om de zogenoemde promotie/degradatie plaats, de plaatsen 11 en 12 van de ranglijst, weer ongemeen spannend. Den Ham, op de 8e plaats heeft slechts 1 punt voorsprong op een drietal ploegen die gezamenlijk de 11e plek bezetten. Met nog 4 wedstrijden te spelen, onder andere tegen directe concurrenten Be Quick’28, Hellendoorn en Quick’20 heeft Den Ham alles nog in eigen hand, maar zullen absoluut de broodnodige punten moeten worden gepakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›