4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Eerste puntendeling voor Sportlust

Sportlust heeft zondagmiddag een punt meegenomen na een bezoek aan nummer 2 KVV Losser. Op het warme Losserse kunstgras werd het na een slijtageslag 1-1.

In de eerste helft was Sportlust beter dan de thuisploeg. Tim Spoor was twee keer dichtbij met een schot van rand strafschopgebied, beide keren gekeerd door de doelman. Aan de andere kant had de grote spits Smudde kunnen scoren, maar hij kopte van dichtbij via de grond over. Sportlust profiteerde duidelijk van het feit dat de thuisploeg het moeilijk heeft na de winterstop en greep een veldoverwicht, maar tot doelpunten leidde dit vooralsnog niet. Op slag van rust kreeg Losser zelfs nog een grote mogelijkheid om de score te openen toen twee aanvallers ontsnapten aan buitenspel maar de inzet van de linksbuiten werd gekeerd door de Vroomshoopse doelman.

Na rust schoot Losser sterk uit de startblokken. Hierbij kreeg men twee schietkansen van dichtbij maar deze troffen paal en zijnet. Het was Sportlust dat enkele minuten later de score wel wist te openen. Tim Spoor had een goede actie in huis op de rechterflank en vanuit zijn voorzet leek broer Simon te scoren. Er werd een overtreding op hem begaan maar voordat de leidsman kon fluiten voor een strafschop schoot Toon van Dam de 0-1 binnen.

Losser drong vervolgens steeds meer aan en was op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd ook gevonden toen een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal werd binnen gekopt door Ron Naafs. De thuisploeg nam hier geen genoegen mee en ging vol voor de winst. Sportlust was in die fase niet in staat om compact te voetballen waardoor er vele meters gemaakt moesten worden. Doordat er ook nog eens een lange en grimmige blessuretijd volgde voltrok zich een ware slijtageslag. In deze blessuretijd had Losser wellicht een penalty kunnen krijgen toen een Vroomshoopse verdediger onbewust de bal tegen zijn hand kreeg en met een beetje mazzel kon Tim Spoor in de tegenstoot ook nog de winnende treffer namens Sportlust scoren, maar de doelman wist zijn inzet te keren.

Wat resulteerde was een 1-1 gelijkspel en dat is pas de eerste puntendeling voor Sportlust van het seizoen. Over de gehele wedstrijd bekeken is dit een terechte afspiegeling van het spelbeeld al waren met name de Vroomshopers trots dat men door hard te werken een punt over de streep wist te trekken.

In het paasweekend volgt op maandag 17 april de thuiswedstrijd tegen HVV Hengelo. Sportlust vertrok met lege handen uit Hengelo bij de eerste ontmoeting tussen beide teams en dus is het aan de Vroomshopers om voor eigen publiek wel een driepunter te scoren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›