4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Een middag om snel te vergeten voor DETO

DETO wist van tevoren dat het een lastige klus zou worden om punten te pakken in Doorwerth aangezien DUNO over een uitermate behendige ploeg beschikt met snelle aanvallers, die lang in de race is geweest voor het kampioenschap en nu knokt voor de derde periode of de hoogste plaats in de rangschikking die recht geeft op nacompetitie. De punten werden gepakt door DUNO D.

De strategie kon deze middag al snel de prullenbak in toen DUNO in de zevende minuut al de gewenste snelle voorsprong te pakken had. Het was Wybe Kram die te kort terugkopte op Anthony van Zaltbommel, waarna Roy Talsma hier dankbaar gebruik van maakte en de 1-0 stand aantekende.

Ook na de openingstreffer was het DUNO wat de klok sloeg en DETO moest zich beperken tot tegenhouden. Dit resulteerde voor DUNO in een serie goed mogelijkheden. Het was in deze fase een wonder dat het bij 1-0 bleef. Eerst schoot DUNO na een mooi opgezette aanval op de paal en vervolgens was het Anthony van Zaltbommel die een aantal keren fraai redding bracht. Ook de spitsen van DUNO hadden het vizier deze middag niet op scherp, anders had de 2-0 ruststand nog best hoger kunnen uitvallen, want het was Faisal Kaouass die DUNO een paar minuten voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong zette.

Na de thee een ander wedstrijdbeeld. DUNO vond het wel goed en was al in gedachten bij de bekerwedstrijd van komende woensdag en de topper van volgende week tegen Berkum, terwijl DETO met wat aanvallender aspiraties uit de kleedkamer kwam. Dit resulteerde in een voor de toeschouwers wat beter in balans zijnde wedstrijd waarbij ook DETO een aantal speldenprikken uitdeelde richting het DUNO doel. Even kwam er hoop bij de DETO aanhang, toen Tom Smoes na een goed opgezette DETO aanval in de zestien werd gevloerd en scheidsrechter Assink resoluut naar de stip wees, waarna Lesley Nahrwold de “pengel” onberispelijk in de hoek schoot: 2-1.

Lang mocht DETO niet genieten van de aansluitingstreffer want een aantal minuten later was het na corner alweer raak aan de andere kant en schoot Ryan Bouwmeester DUNO op 3-1 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Dat er in de slotfase nog een eigen doelpunt werd gemaakt door DETO doordat een inzet van Alexander Prent van richting werd veranderd door een DETO been, is louter voor de statistieken en bepaalde de eindstand op 4-1. Zo werd het een middag om snel te vergeten voor DETO want een goed resultaat zat er feitelijk geen moment in deze middag waarbij DUNO grote delen van de wedstrijd domineerde. DETO heeft nu een week extra om zich op te maken voor de wedstrijd tegen buurman DOS’37. Komend weekend worden er wedstrijden ingehaald en hoeft DETO niet te spelen.

Op 22 april staat dan de enige echte derby op het programma bij DOS’37 dat zich inmiddels zo goed als veilig heeft gespeeld en DETO dat nog een aantal punten nodig heeft om de nacompetitie zeker te stellen en moet proberen om via die weg in de eerste klasse te blijven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›