4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts wint en ziet concurrenten punten morsen

Voorwaarts begon deze competitieronde met de wetenschap dat het weer alles in eigen hand heeft. En dat houdt het, want het won dankzij treffers van Gert Dogger en Jordy Harms.

Voorwaarts begon goed en meteen werd duidelijk dat Juliana’32 ver inzakte en via countervoetbal gevaarlijk probeerde te worden. In de 1ste minuut had het al 0-1 kunnen, misschien wel moeten zijn. Jordy Harms wist zijn directe tegenstander handig te omspelen en kon verder ongehinderd de 16 meter van Juliana binnen lopen. Hij koos voor een schot waar een pass op 2 vrij staande medespelers beter zou zijn geweest. De keeper keerde de poging van Jordy. Voorwaarts bleef drukken en Juliana werd steeds verder terug gedrongen. Het duurde lang voor dat het bevrijdende doelpunt viel. Het spel van de oranjehemden was goed maar doordat Juliana’32 met 10 man achter de bal speelde waren de kansen schaars.

Pas in de 40ste minuut werd Voorwaarts echt gevaarlijk. Jordy Niks bediende Jordy Harms die ongehinderd naar de keeper van Juliana’32 doorstoomde. Als hij even opzij had gekeken had hij kunnen zien dat Gert Dogger er veel beter voorstond maar Jordy schoot zelf en de keeper kon nog net redden. Weer 2 minuten later was het zoals bijna de gehele wedstrijd erg druk in de 16 van Juliana’32 en tot 2 a 3 keer toe werd een schot geblokt. De weggewerkte bal werd net op de helft van de thuisploeg weer veroverd waarna Bernd Bove voor de derde keer onderuit werd gehaald. De goed leidende scheidsrechter gaf een vrije trap. Een uitgelezen kans voor Gert Dogger, de specialist van Voorwaarts. Gert schoot in een drukke 16 meter de bal op doel. Jordy Harms toucheerde de bal licht waardoor de keeper van Juliana’32 kansloos was. De spelers van Juliana’32 dachten nog even aan hands, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Een geheel terechte 0-1 stand waarop snel het rustsignaal volgde.

Na de rust het zelfde beeld. Voorwaarts begon weer goed en zette meteen weer druk en Juliana’32 moest zich weer beperken tot verdedigen, in de 55ste minuut werd de wedstrijd beslist zo bleek achteraf. De duels op het middenveld werden allemaal gewonnen en dit keer was het Jordy Niks die Gert Dogger met een halve omhaal diep stuurde. Gert zag dat de keeper uit kwam, liet de bal nog een keer stuiteren en met een mooie beheerste lob maakte hij, zoals hij dat alleen kan, de 0-2.

De wedstrijd was gespeeld. Was Juliana’32 dan niet gevaarlijk? Getuige de schone kleding van keeper Stuifzandt kunnen we zeggen dat de verdediging van Voorwaarts goed speelde. De backs Roy de Lange en Bjorn Derks waren heer en meester in de duels en Bjorn Wessels en Tom Meier hadden geen kind aan de spitsen van Juliana’32. Voorwaarts kreeg nog wel enkele goede kansen. Jordy Harms schoot vanuit de draai net naast en ook Bjorn Derks was een keer gevaarlijk. Lars Bove was nog het dichtst bij een doelpunt. Karakteristiek voor zijn spel veroverde hij op 25 meter van het doel de bal en haalde snoeihard uit. Zijn schot spatte op de lat uiteen en daardoor bleef het 0-2. Na 91 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Beldman af.

Een simpele maar zeer terechte overwinning van de koploper. Ook een tegenstander dat met 10 man achter de bal speelde werd verslagen. Concurrent Bergentheim verloor thuis van Blauw Wit’66 en lijkt kansloos te zijn voor de titel. Ook ON morste punten. Het kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Rijssen Vooruit en daardoor heeft Voorwaarts 7 punten voorsprong op ON en 13 punten op Bergentheim. Beide teams hebben wel eenwedstrijd minder gespeeld die komende zaterdag wordt ingehaald. Voorwaarts is dan vrij.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›