4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DOS’37 krijgt teveel tegen WHC

DOS’37 heeft de wedstrijd tegen titelkandidaat WHC met 2-2 gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin WHC in de eerste helft duidelijk de betere ploeg was, wist DOS de tweede helft meer grip op de wedstrijd te krijgen.

DOS begon de wedstrijd moeizaam, veel balbezit en nauwelijks onder de druk van WHC uitkomend ging de wedstrijd van start. In de 7e minuut was het bij de eerste aanval bijna raak voor DOS. Marc Meier nam de bal perfect aan en werkte af, alleen kwam de bal via de binnenkant van de paal in handen van de keeper van WHC. Dat was op een paar schoten in de slotfase van de eerste helft na, het belangrijkste wapenfeit van DOS.

WHC had volledig de controle over de wedstrijd en in de 21e minuut was het dan ook raak. Bij een aanval van WHC gleed Jochem Oude Booijink weg en uit de voorzet die hieruit ontstond kon Jonathan van Marle eenvoudig de 0-1 binnenwerken. Zoals gezegd op dat moment zeker niet onverdiend. WHC bleef de betere ploeg en DOS bleef moeite hebben met de bal in de ploeg te houden. Pas in de 44e minuut was het Stefan Huiskes, terug in de basis na lang blessuretijd, die naar binnen sneed en via de tegenstander de bal tegen het zijnet schoot.

De tweede helft werd Douwe Koebrugge uit voorzorg in verband met een gele kaart vervangen door Simon Baysoy. DOS kreeg nu meer vat op de wedstrijd en WHC was vooral minder dwingend. Dat werd zelfs nog wat beter voor DOS toen Stef van der Velden, Stefan Huiskes verving. Met Stef in het veld kon DOS ook de lange bal wat beter hanteren en was daardoor in staat beter het middenveld over te slaan. Eigenlijk kabbelde de wedstrijd voort, DOS drong wat aan, dat leidde tot enkele mogelijkheden maar zeker geen doelrijpe kansen.

Op het moment dat het publiek zich had neergelegd bij een nederlaag werd er in de 87e minuut een bal de 16 meter in geschoten en was het Stef die net zijn teen nog tegen de bal kon krijgen en daarmee de 1-1 op het bord zette. Wedstrijd gespeeld en beide partijen een punt. Dat was dus niet zo, doordat WHC strijdend nog voor de titel ook opeens meer druk ging zetten. Dit resulteerde in de 90e minuut in een terechte strafschop en vervolgens, ondanks de vingertoppen van Nitert, in de 1-2 voorsprong voor WHC.

In de ultieme slotfase wist Maarten Slomp nog net de bal voor het doel te krijgen en door onduidelijke communicatie tussen de keeper en een WHC-verdediger, werd de bal op miraculeuze wijze in het eigen doel geschoten en sleepte DOS alsnog een punt uit het vuur. Een gelijkspel dat voor DOS voelt als een overwinning.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›