4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO wint matige Twenterand-derby

De vooraf als een derby bestempelde wedstrijd heeft geen enkel moment dit predicaat verdiend. Beide teams konden of waren niet in staat om er een spetterende show van te maken. Matchwinnaar werd Frank Smit, die DETO in de 25e minuut door een terecht gegeven strafschop de volle winst bezorgde.

DETO begon voortvarend aan de wedstrijd en in de 3e en 7e minuut stonden de lat en paal een doelpunt in de weg. Beide keren was Lesley Nahrwold de schutter na mooi voorbereidend werk van Qays Shayesteh en Lars Reekers.

Het eerste gevaar van Vroomshoopse Boys kwam van Robert Veld met een schot op het doel van DETO maar dan pas in de 20e minuut. Vijf minuten later was het wel raak. Een aanval over meerdere schijven komt bij aanvaller Frank Smit van DETO terecht, die binnen de zestien meter wordt vastgehouden door Robin Drenthen van de Boys. De toegekende strafschop werd door Smit zelf benut (zie foto), hoewel hij daar wel enig geluk bij had doordat de keeper Tim Sickman van Vroomshoop in eerste instantie de bal keerde, maar in de rebound verzilverde Smit alsnog het buitenkansje. Met de 1-0 op het scorebord werd er gerust.

De tweede helft wilde niet echt op gang komen. Pas in de 63e minuut wist Lesley Nahrwold het doel van Vroomshoopse Boys te vinden uit de draai, maar de keeper van de Boys stond op de goede plek. Daarna probeerde de ploeg uit het kanaaldorp nog wel enigszins aan te dringen zonder daarbij veel kansen te creëren. Uiteindelijk kon DETO de 1-0 voorsprong vrij eenvoudig over de eindstreep brengen.

Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Jos van der Veen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›