4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham leidt zelf tegendoelpunten in en verliest terecht van Sparta

Den Ham het thuis niet bolwerken tegen de nummer 2 van de competitie Sparta Enschede.

Over de hele wedstrijd genomen was het positiespel, de bal aanname, en het voetbal-vernuft bij de gasten uit Enschede een stukje beter dan bij Den Ham. De Hammenaren zetten er een gezonde portie werklust tegenover, speelden redelijk mee, maar toch was Sparta Enschede gedurende een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Knullig balverlies in de middencirkel van Den Ham leidde in de 27e minuut tot de 0-1 voor Sparta door Ronald te Morsche. Dat was tevens de ruststand.

De ingevallen Kevin Ruiterkamp zorgde voor meer dreiging in het spel van Den Ham. Hij wist enkele keren op snelheid de achterlijn te halen en de bal voor te geven. De Hammer voorwaartsen wisten echter deze kansen niet te verzilveren. Opnieuw balverlies van Den Ham in de 67e minuut gaf Sparta de kans op de 0-2 die door Daan Akkerman fraai werd binnen gekopt.

Toch ging Den Ham niet bij de pakken neerzitten. De mouwen werden opgestroopt en met veel inzet wist de ploeg de 1-2 te scoren middels een fraai doelpunt van Louis Vijfhuizen. In de slotfase zowaar nog de kans op de gelijkmaker, het mocht niet zo zijn. Na 90 minuten stond de al met al verdiende overwinning van Sparta Enschede op het scorebord en is het voor Den Ham zaak de komende wedstrijden nog de benodigde punten te pakken. Om te beginnen zaterdag in een uitduel tegen WVF die direct boven de Hammenaren in de stand staat met 2 punten voorsprong.
 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›