4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Bridge

Bridgeclub Vriezenveen viert 25 jarig jubileum.

De naam Dini Schutte is onlosmakelijk verbonden aan Bridgeclub Vriezenveen. In 1989 begon zij bij haar thuis aan 12 personen bridge-les te geven. In de keuken, in de serre en in de kamer stonden de tafels opgesteld. Al snel raakten meerdere mensen geïnteresseerd in het bridgespel,zodat werd uitgeweken naar "Zandwijk". Tegelijkertijd startte zij ook in dorpshuis "de Hulle" met een cursus voor beginners.

In 1991 wordt "Hobbybridge Vriezenveen" opgericht een vereniging zonder statuten. Elke eerste en derde donderdag van de maand wordt er gespeeld. De RABO-bank stort een aanmoedigingspremie van Fl 100,-- .en al gauw wordt er elke donderdag gespeeld. Op 1 juni 1995 wordt er een vereniging met statuten en met een eigen club- en wedstrijd reglement opgericht en er wordt een officieel bestuur gekozen
Jo Otter wordt de eerste voorzitter van de bridgeclub. In 2001 vindt de club een nieuw onderkomen in "de Vriezenhof" en het ledenaantal groeit gestaag mede door toedoen van Gerrit Grievink,die bij de mensen aan huis komt om bridge-les te geven. In 2004 wordt er een ledenstop ingevoerd omdat de ruimtes bij "de Vriezenhof" beperkt zijn.Momenteel zijn er 58 leden en kunnen we nog wel wat leden gebruiken.

Donderdag 2 februari werd ietwat verlaat door omstandigheden het 25 jarig jubileum gevierd. Na het openingswoord werd door voorzitter Harry Haverkort aan mevrouw Erna Marsman, adjunctdirecteur van "de Vriezenhof" een plantenbak aangeboden voor de gastvrijheid en prettige samenwerking gedurende 15 jaar.

Hans Kiekebelt had een bringo-bridgesysteem bedacht wat veel gezelligheid bracht door de opgelegde contracten die gespeeld moesten worden. De meest "rare" oplossingen werden er gespeeld om tot het contract te komen.

Onder het genot van een drankje en een prima verzorgd hapjesbuffet door Jenny Timmerman kan de bridgeclub terugkijken op een zeer geslaagde jubileumavond. Na het slotwoord en de aanbieding van bloemen aan de aanwezige oud-bestuursleden kreeg eenieder een jubileum boekje, zeer professioneel gemaakt door Jur Veenema, mee naar huis.

Voor inlichtingen kunt U terecht bij het secretariaat: Tineke Veenstra tel. 0546 - 642703.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›