4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

De Voorwaartse diesel verslaat mak Mariënberg

Na een beroerde voorbereiding van Voorwaarts op de herstart van de competitie vanwege het weer, werd zaterdag thuis afgetrapt tegen streekgenoot Mariënberg. Het werd een vrij simpele overwinning, waardoor Voorwaarts koploper blijft de 3e klasse D.

En na 25 seconden stelde Wout Roelofs met een fraai schot 2e doelman Regeling op de proef. Meteen daarna counterde Mariënberg, een gevaarlijke situatie en twee corners als gevolg. In de 7e min schoot Jordy Harms een vrije trap net over. En in de 11e minuut nam Voorwaarts de leiding. Door goed onderscheppen en een secuur schot van Lars Bove verdween de bal in de uiterste hoek. In het vervolg van de 1e helft kabbelde het spel een beetje voort, met de beste kansen voor Mariënberg. Maar Dinand Stuifzandt keepte zoals zo vaak weer een prima pot. Hij maakte 2 gevaarlijke schoten van Rolf Hofsink onschadelijk. Dezelfde Hofsink schoot ook een keer in gevaarlijke positie net naast.

Zoals al zo vaak deze competitie tapte Voorwaarts vanaf de 1e minuut in de 2e helft uit een ander vaatje. Spelers die in de 1e helft totaal niet in de wedstijd zaten, leefden helemaal op. En het moet gezegd, Mariënberg liet zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden. Diverse hachelijke momenten voor het doel van Regeling waren het gevolg. Logischer wijs verruimde Voorwaarts in de 57e minuut de voorsprong. Een doorgekopte bal bracht Jordy Harms vrij voor de keeper. En zo’n buitenkans laat hij zich niet ontnemen. Middels een strak schot met zijn linker vond hij de verste hoek: 2-0.

Drie minuten later was de wedstrijd gespeeld. Jordy Harms was in een sprintduel slimmer dan de doelman. Hij ging gewillig naar het gras. De toegekende penalty werd onberispelijk benut door Gert Dogger : 3-0. Daarna nam Voorwaarts gas terug. Roy de Lange kwam voor Gert Dogger. Na een fraaie voorzet van Roy tekende Jordy Niks in de 78e minuut voor het slotakkoord: 4-0.

De gastheren hadden nog enkele goede kansen. Bernd Bove faalde tot 2 keer toe voor keeper Regeling die met zijn ervaring Mariënberg behoedde voor een grotere nederlaag. Rest mij nog te vermelden dat meteen daarna de licht geblesseerde Jordy Harms werd vervangen door Rick Bove. Voor het eerst stonden daardoor de 3 broers samen in een competitiewedstrijd binnen de lijnen.

Volgende week volgt de uitwedstrijd bij Blauw Wit’66 in Holten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›