4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Geslaagde eerste editie van de AVT scholen crossrun

Afgelopen zaterdag vond de tweede Lageveldloop van dit seizoen plaats. Daarnaast was het een allereerste editie voor de AVT scholencrossrun.
De weersomstandigheden waren perfect! Een heerlijk ‘winters’ tafereel met koude temperatuur, fris windje en zacht zonnetje.
Om 13.00 uur klonk het startschot voor de 10km die uiteindelijk, met een grandioze voorsprong op de rest, werd gewonnen door Danny Koppelman in een tijd van 39.04. De eerste dame op de 10km, Penny Hope, finishte met een tijd 50.46 op de klok.

Rond 13.30 uur kwamen de eerste groepjes kinderen het Lageveld oplopen, gespannen koppies! Om 14.10 uur stonden er ruim 50 kinderen (waarvan 11 schoolteams) aan de start voor de 1200 meter loop.
Er werd fanatiek gestreden en het was tot aan de prijsuitreiking erg spannend welke school er gewonnen zou hebben! Uiteindelijk ging de Regenboogschool uit Vriezenveen er met de wisselbokaal vandoor. Frank Heuver, Douwe Jansen Eupe, Silvan Dasselaar en Rick Dasselaar waren het allersnelste team! Het team van de Shalom uit Vriezenveen werd tweede en de Wissel uit Almelo werd derde. Prachtige prestaties!

De 1200 meter werd (los van de scholen run) gewonnen door Floris Winter bij de jongens en Naëll Huijsmans bij de meisjes.
Om 14.30 uur ging de 2500 meter start en al na 12.47 minuten kwam Estée Scheers als eerste over de finish. Bij de jongens/mannen werd Tim van der Monde eerste met een tijd van 13.07.

Om 14.45 uur ging de 5 kilometer van start, met ruim 100 deelnemers! Nick Marsman was na een spannende strijd met Hilco Huisjes het allersnelst en finishte met 19.29 minuten. Bij de dames was Yvonne Meijer onverslaanbaar met een tijd van 22.56 minuten.

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde dag, met een fantastische eerste editie van de scholen crossrun. Deze gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen!

De uitslagen zijn te bekijken op uitslagen.nl of via de eigen website: www.lageveldlopen.nl.
Hier staat ook een link naar de foto’s van deze dag.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›