4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Racingteam Twenterand sluit debuut seizoen in hoogste klasse goed af!

Afgelopen weekend stonden de laatste twee races van het seizoen op de kalender. Aangezien het alweer 6 weken was geleden dat Matthijs voor het laatst in actie was gekomen op het Duitse circuit van Hockenheim, was het moeilijk om een goed ritme te vinden. Gelukkig waren er voor vrijdag voldoende trainingen geboekt om weer gewend te raken aan de motor en de snelheden.

Gedurende de vrije trainingen wist Matthijs beter in het ritme te komen en gingen de rondetijden langzaam naar beneden. Aangezien maar één kwalificatie op het tijdschema stond was het van belang om zaterdagmorgen gelijk goed te presteren. Matthijs sloot de kwalificatie af als dertiende, een keurig resultaat met ruimte voor verbetering tijdens de race.

Matthijs had een goede start in de eerste race en mengde zich al snel in de strijd om de 9e positie in de wedstrijd. Met het ingaan van de laatste ronde zat Matthijs bij zijn voorganger in het achterwiel om zich voor te bereiden op een inhaalactie. Helaas maakte hij een klein foutje bij het aanremmen voor een bocht waardoor de negende positie niet meer haalbaar was en hij als tiende werd afgevlagd.

Het doel voor de tweede race was om de stijgende lijn door te zetten en snellere rondetijden te noteren. Ook bij de tweede race kende Matthijs een goede start. In de eerste ronde kwam hij in een grote groep strijdend voor plaats 6 in de race. Door een schakelfout verloor Matthijs de aansluiting met de groep voor hem. Hoewel hij met snelle rondetijden alles uit de kast probeerde te halen lukte het hem niet om weer bij de groep aan te sluiten. Het eindresultaat was een keurige elfde plaats en een nieuw persoonlijk record met de Yamaha R1 (1,45,3).

Racingteam Twenterand kijkt tevreden terug op het debuut seizoen met de dikke 1000cc Yamaha! Met meerdere top 10 klasseringen en elke wedstrijd weer snellere rondetijden hebben we gedurende het hele jaar een stijgende lijn laten zien.

We willen onze sponsoren en iedereen die ons op welke manier dan ook ondersteund hierbij bijzonder bedanken. Zonder hun hulp en inspanningen was het niet mogelijk geweest om dit jaar aan de start te staan met de Yamaha R1. We hopen volgend jaar met u de stijgende lijn door te zetten!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›