4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Primeur voor De Haere Triatlon Vroomshoop: finalewedstrijd Schuiteman 2e Divisie Noord

Tijdens De Haere Triatlon Vroomshoop 2016 vindt dit jaar voor de eerste keer ook een “2eDivisie Noord” wedstrijd plaats. Het betreft zelfs de ontknoping van deze competitie doordat het de finalewedstrijd betreft! Een heuse primeur voor Vroomshoop, voor Twenterand. De deelnemende atleten hebben dit jaar al in Arnhem, Amsterdam, Groningen en Zeewolde tegen elkaar gestreden. De 2eDivisie Noord is onderdeel van de landelijke ‘Teamcompetities Triathlon’, waarbij atleten in vijf competitiewedstrijden punten verzamelen voor hun team om daarmee een zo hoog mogelijk positie op de eind ranking van hun divisie te vergaren. In 2012 is gestart met de Eredivisie Triathlon, gevolgd door een 1eDivisie in 2013. In 2014 werd daar een 2eDivisie aan toegevoegd, die dit jaar dus haar derde seizoen beleeft. Op zaterdag 17 september worden de laatste punten verdeeld en zullen de deelnemende teams weten wie dit jaar kampioen is geworden - en daarmee promoveert naar de 1eDivisie - en natuurlijk ook wie er zal degraderen naar de 3eDivisie.

Positieve waardering door NTB
De afgelopen zeven jaar heeft het bestuur van de triatlon in Vroomshoop telkens weer zeer positieve reacties ontvangen over de organisatie en schare van vrijwilligers die het evenement ondersteunen. Ook vanuit de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) – ieder jaar vertegenwoordigd door een aantal juryleden die de wedstrijd bezoekt en jureert – worden de wedstrijdlocatie, parcoursen, wisselzone, de vrijwilligers en de organisatie in het algemeen zeer gewaardeerd.
Dit heeft er mede aan bijgedragen dat De Haere Triatlon benaderd is door de organisatie van de Teamcompetities Triathlon (onderdeel van de NTB) om de finale (!) van de 2eDivisie Noord te huisvesten.
Een mooi compliment en een mooie uitdaging voor de organisatie in Vroomshoop!
Naast de gebruikelijke triatlonwedstrijden op deze dag, zoals deze al voor de 8e keer in Vroomshoop worden gehouden, zullen nu dus nog circa 160 atleten extra starten. Het betreft 40 teams van 4 personen en zij zullen uitkomen op de drie sportonderdelen: 450 m zwemmen - 18,6 km fietsen - 5,5 km hardlopen.
De teams racen volgens een speciaal –en spectaculair – format, een zogenaamde ‘team time trial’; een soort tijdrit in teamverband. In het 50 m zwembad zal iedere 1,5 minuut een team starten aan hun wedstrijd.
De atleten van ieder team zwemmen, fietsen en lopen de wedstrijd gezamenlijk, als team. De eindtijd van het team wordt bepaald door de derde persoon van het team die over de eindstreep komt. Stayeren is in het ‘gewone’ fietsonderdeel niet toegestaan, maar bij deze teamwedstrijd mag men binnen het eigen team wel stayeren met eigen teamleden. Met andere teams stayeren is ten strengste verboden.

Er wordt gestart op volgorde van het klassement, waarbij het laagst genoteerde team als eerst vertrekt en het team dat momenteel bovenaan staat in de tussenstand als laatste start. Hierdoor zal het tot op de meet spannend blijven welk team de eindwinst pakt in de Schuiteman 2eDivisie Noord 2016.

Op 17 september zal het gaan gebeuren!
Ruim 600 atleten zullen de sportieve strijd weer aangaan tijdens de Triatlon Vroomshoop, heel Twenterand beweegt! Er zullen dit jaar ook weer veel jeugddeelnemers aan de start verschijnen.
Wil je nog deelnemen? Let erop dat de inschrijving nog slechts enkele weken open is en dat bij diverse categorieën de maximale inschrijving al is bereikt! Bezoek de website voor meer informatie: www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›