4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Geslaagd weekend Racingteam Twenterand

Slechts enkele dagen nadat de Formule 1 bolides het circuit van Hockenheim hebben verlaten was het afgelopen weekend de beurt aan aan de OW cup om race 6 en 7 van het Supercup 1000 kampioenschap te verrijden op de Hockenheimring.

Racingteam Twenterand was al op donderdag naar Duitsland vertrokken om voldoende voorbereid te zijn voor de trainingen en kwalificaties op vrijdag. Hoewel het 2 jaar geleden is dat Matthijs voor het laast in Hockenheim heeft gereden wist hij tijdens de eerste sessies gelijk een goed ritme te pakken. Op het korte en technische circuit kan Matthijs het goed vinden met de Yamaha R1 en was hij al snel in staat goede rondetijden te noteren in de kwalificaties. Het resultaat na twee kwalificaties was een keurige elfde startplaats.

Dat de monteurs en Matthijs de Yamaha R1 steeds beter leren kennen werd duidelijk in de warm-up op zaterdagochtend. Matthijs reed op de vroege ochtend nog 1,5 seconde sneller dan in de kwalificaties en wist een uitstekende vierde rondetijd in de warm-up te noteren.

Bij de start van race 1 was Matthijs niet goed weg en moest hij zich proberen terug te vechten in de voorste groepen. Bij het gevecht om de negende positie had Matthijs moeite om zijn collega coureur te passeren en moest hij de groep voor hen laten gaan. Door een klein foutje met het insturen van de eerste bocht raakt Matthijs met het voorwiel de binnenkant van de curbstones en ging hij onschuldig onderuit. Helaas geen punten in de eerste race, maar de schade aan mens en machine blijkt mee te vallen.

Het doel voor de tweede race was om zoveel mogelijk punten mee te nemen. Deze keer kende Matthijs een betere start en wist hij als zesde de eerste bocht in te sturen. Na wat duw- en trekwerk wist hij zich met goede rondetijden op een negende plek te handhaven. Gedurende de race moest hij Matthijs het tempo iets laten zakken waardoor hij in de laatste ronde nog net werd gepasseerd, het eindresultaat: een keurige top 10 plek!

We kijken zeer tevreden terug op afgelopen weekend. We kunnen goed zien dat we in de loop van het seizoen progressie hebben gemaakt. Matthijs krijgt een steeds meer gevoel met de motor en kan ook informatie door geven aan de monteurs, zodat zij motor steeds beter kunnen afstellen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›