4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Wielrennen

WTC-Vroomshoop houdt vierdaagse 2016

Een groep van 13 leden van Wieler Toer Club Vroomshoop heeft een vierdaagse gefietst in het Schwarzwald, in de uiterste zuidwesthoek van Duitsland, op slechts 50 km vanaf Basel.

De traditionele driedaagse (de laatste jaren regelmatig verreden in de Eifel) werd, vanwege grote reisafstand, met één dag verlengd. Men overnachtte in het Akzent Hotel Lawine in Todtnau op de bekende Feldberg.

Op de eerste dag werd een kleine 70 kilometer gefietst, dat was gelijk een goede kennismaking met het bergachtige gebied. Het was erg warm: de thermometer liep op tot boven de 30°C. Na een rustige start volgen stevige klimmetjes tot een hoogte van 1350 m, onder andere naar de top van de Belchen. Daarvoor moet meer dan 6 kilometer worden geklommen over wegen die tussen 6 en 11% stijgen. Maar het kan nog erger: dezelfde dag komen ze een helling tegen van 18%. Dan wordt de kleinste versnelling gebruikt. Iedereen heeft echter de mogelijkheid in eigen tempo naar boven te gaan, want men wacht altijd op elkaar. Het motto van WTC-Vroomshoop is immers: “Samen uit samen thuis”.
Men had de beschikking over een volgbusje, dat door Fiat Binnenmars Den Ham ter beschikking was gesteld. Uiteraard kon er, na het bereiken van de top weer flink worden gedaald. Dat is voor de meeste clubleden lekker bijkomen.
Vanaf Todtnau moet het laatste stuk op de Feldberg nog worden geklommen om bij het overnachtingshotel te komen.

De tweede dag is het weer erg warm. Die dag is het de bedoeling een tocht van ruim 100 km te maken, met een klim naar de Weiher Kopf (1080 m) en de Hochblauen (1145 m) ook hier moet weer boven de 10% worden gefietst. Enkele bikkels fietsen nog een extra beklimming over de Hochkopfstrasse. Deze clubleden hebben die dag dan meer 2900 meters geklommen, een beste prestatie voor één dag.

De derde dag wordt de geplande route naar deTodtnauberg (1160 m) en de Kandel (1200 m) beklommen.

Op zondag (de laatste dag) wordt nog een korte rit gemaakt. Men vertrekt op tijd naar de top van de Feldberg, waarna een afdaling en een fietstochtje langs de Schluchsee volgt. De afstand is op deze dag echter niet lang (ongeveer 70 km) en de hellingen zijn niet al te steil op het eerste deel na.

Wanneer men terugrijdt door het Schwarzwald en er vanuit de busjes nog een keer kan worden gekeken naar het gebied en de bergjes die beklommen zijn, realiseert men zich dat dit een prachtige omgeving is om te fietsen en dat een meerdaagse fietstocht in deze omgeving zeker voor herhaling vatbaar is.

Wellicht zijn er hierdoor belangstellenden voor informatie van de wielerclub WTC-Vroomshoop kunnen contact opnemen met secretaris Martin Lambers, via telefoonnummer 0546-642192 en via email martin@lambersvroomshoop.nl en/of via de clubwebsite www.wtcvroomshoop.nl en/of 104023@club.ntfu.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›