4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Wielrennen

Specifieke trainingen WTC Vroomshoop

In 2015 is men bij WielerToerClub WTC-Vroomshoop gestart met een proef van trainingen die anders zijn dan de normale trainingsrondjes. Hierbij werd het accent gelegd op het verbeteren van de techniek op de fiets of het afwisselen van trainingen met zogeheten intervaltrainingen.

Hierbij moet men denken aan klimtrainingen, sprintoefeningen en trainingen waarbij de focus ligt op de bochtentechniek. Het doel van deze trainingen is het meer afwisselend beleven van de wielersport en het vergroten van het veiligheidsgevoel op de racefiets.

Deze vorm van trainen werd door de leden erg enthousiast onthaald en de opkomst op de doorgaans rustige donderdagavond was tijdens deze trainingsavonden beter dan normaal. Daarom is er door WTC-Vroomshoop dit jaar een vervolg aan gegeven met gemiddeld 2 van dit soort trainingsavonden per maand. De trainingen zijn laagdrempelig en worden verzorgd door hun eigen clublid Han van der Werfhorst. Han is tevens amateur bij HWV Lorini te Hardenberg.

Tijdens de volgende trainingsavond op 16 juni zal de focus liggen op klimmen, aangezien een week later het jaarlijkse 4-daagse uitje van WTC-Vroomshoop naar het buitenlandse Schwartzwald hochgebergte op de planning staat. De Lemelerberg zal dit keer het decor zijn van een zware maar nuttige training.

Belangstellenden voor informatie van de wielerclub WTC-Vroomshoop kunnen contact opnemen met secretaris Martin Lambers, via telefoonnummer 0546 - 642192 en via email martin@lambersvroomshoop.nl en/of via de clubwebsite www.wtcvroomshoop.nl en/of 104023@club.ntfu.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›