4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Voorwaarts heeft 3e periodetitel binnen bereik

Voorwaarts is bezig met een puike reeks. Het maakt een zeer grote kans aanspraak te maken op de 3e periodetitel. Wie had dat gedacht een paar maanden geleden.

In de eerste 10 minuten gebeurde er niet al te veel, wel liet Voorwaarts zien dat ze niet voor niets naar Hengelo gereisd zijn want het was fel in de duels en er werd vroeg gestoord om de opbouw van Juliana te belemmeren. Tot de 15 minuut kreeg Voorwaarts een paar kleine mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Wel kreeg Juliana een dot van een kans echter de geheel vrijstaande spits maaide over de bal en liet Voorwaarts met de schrik vrijkomen. Daarna nam Voorwaarts het heft in handen en werd gevaarlijker. Gert Dogger speelde zich vrij en werd in de 16 meter tussen twee verdedigers geblokkeerd maar de scheidsrechter die daar bovenop stond zag er tot ieders verbazing niets kwaads in. Voor Voorwaarts een sein om er nog een schepje bij te doen. Op het hele veld werden de duels gewonnen en de aanval gezocht. In de 26ste minuut wist Voorwaarts de score te openen. De goed spelende Mark Smelt ging de 1-2 aan met Rene Nijhof die op zijn beurt Bernd Bove kon bereiken over de rechter kant. De voorzet was scherp waarbij de keeper van Juliana zich ook verkeek. De bal ging over hem heen en belande op de tweede paal. De terugspringende bal kwam in de voeten van Jordy Hams die simpel de 0-1 kon aantekenen.

Voorwaarts hield ook na de 0-1 de wedstrijd in handen. Via lekker combinatie voetbal vonden de oranjehemden elkaar en Juliana had het moeilijk in die fase en kon alleen maar achteruit. In 32ste minuut was het weer raak. Na een goede combinatie tussen Rene Nijhof en Mark Smelt wist Mark met een sublieme pass Rene achter de verdedigers te bereiken. Snel en behendig wist uiteindelijk Rene de bal voor te geven waar Jordy Harms met een goede beweging de 0 – 2 kon maken. Meteen na de aftrap veroverde Voorwaarts opnieuw de bal en ging opnieuw in de aanval. Een mooie steekpass van Bernd Bove speelde Gert Dogger vrij achter de verdediging maar de grensrechter van Juliana vond het blijkbaar te gevaarlijk worden want voor de 2de keer wist hij de scheidsrechter in de luren te leggen door voor buitenspel te vlaggen. Voorwaarts kreeg nog voor een aantal goede kansen. Jordy Harms had een hattrick kunnen scoren maar gaf de bal vrij voor de keeper af op Bernd Bove maar door een polletje kon Bernd niet scoren. Ook kopte Bernd Bove na een goede voorzet nog op de lat waardoor Voorwaarts met een 0-2 ging rusten waar het eigenlijk al met meer doelpunten verschil had moeten voorstaan.

De tweede helft was qua niveau een stuk minder. Voorwaarts speelde met de handrem erop en Juliana probeerde het nog wel maar kon niet echt een vuist maken. Het werd rommeliger met steeds meer balverlies aan beide kanten. Beide teams hadden nog wel een aantal kansen, Voorwaarts de meeste en mooiste. Jordy Harms en Bernd Bove stuitten op de goede keeper van Juliana die in de 2e helft veel wist te redden. Ook kon hij een paar keer rekenen op zijn verdedigers die de bal tot 2 keer toe van de doellijn haalden. Een prachtige vrije trap van Gert Dogger werd door de doelman uit de kruising geranseld. De grensrechter van Juliana was ook nu weer belangrijk voor het team en vlagde wederom regelmatig ten onrechte voor buitenspel maar de scheidsrechter liet hem ook 2 keer staan. De daaruit ontstaande kansen werden niet benut. Voorwaarts had in die fase de wedstrijd op slot moeten gooien. Doordat het team dit verzuimde bleef Juliana geloven in het behalen van een punt. Ze werden in de laatste 10 minuten nog een paar keer gevaarlijk en Tom Meier kon ook voor Voorwaarts nog een bal van de doellijn halen.

Na 92 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Voorwaarts had zich zelf een goede dienst bewezen door te winnen. Concurrent Kloosterhaar verloor dik van Quick’20 waardoor Voorwaarts nu 5 punten voor staat in de 3e periode op de enige concurrent. Volgende week speelt Voorwaarts in Oldenzaal tegen koploper Quick’20 en misschien wel kampioen kan worden die middag. Bij winst van Voorwaarts is de 3e periodetitel een feit voor Westerhaarders. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›