4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Wielrennen

LOTERIJ skeeler- & wielerclub

Op zaterdag 12 maart organiseert Skeeler- & Wielerclub Twenterand haar eerste loterij.

De Skeeler en Wielerclub Twenterand organiseert dit jaar weer vele mooie zaken! Maar zij heeft dit jaar niet alleen sportieve uitdagingen. De skeelerbaan aan de Geesterenseweg is dringend aan een nieuwe laag asfalt toe. Zaterdag 12 maart gaan de leden van de club het dorp in om loten te verkopen om de clubkas te spekken.

Bij de vernieuwing van de baan spelen verschillende Vriezenveense partijen een rol. Eigenaar is IJsvereniging De Eendracht die de baan elke winter onder water zet in afwachting van een mooie vorstperiode. In de zomermaanden is de skeelerafdeling van SWC Twenterand de belangrijkste gebruiker. Beide verenigingen hebben de handen ineen geslagen om de stevige investering mogelijk te maken en zijn ook nog in afwachting van een eventuele bijdrage vanuit de gemeente.

Voorzitter Rik Nijkamp van SWC Twenterand is duidelijk: ‘De baan is cruciaal voor de skeelersport in de gemeente Twenterand en ook voor het voortbestaan van onze skeelerafdeling. De jeugd wordt hier klaargestoomd voor diverse regionale wedstrijden. De senioren bereiden zich hier voor op de verschillende landelijke toertochten, waaronder de eigen 100 km tocht die landelijk goed aangeschreven staat. Er zijn inmiddels meer banen in den lande, maar de baan in Vriezenveen is van oudsher de eerste skeelerbaan in Nederland.’

Met de verkoop van loten wil de club een deel van het benodigde geld binnenhalen. Diverse sponsoren hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld en ook andere middenstanders hebben een mooie bijdrage geleverd voor de prijzenpot. De trekking is op 26 maart om 15uur.

De hoofdprijs, een sportieve MTB fiets, en de andere prijzen zijn te bewonderen op de Facebook pagina’s van de skeelerclub en de wielerclub.

Skeeler- & Wielerclub Twenterand is op TWITTER te volgen via @sctwente en op Facebook via www.facebook.com/Skeelerclub-Twenterand-145636348939326/ en www.facebook.com/wctwenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›