4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Jeugdlid Mart de Ruiter behoudt kampioenstitel op clubshow van HPKV Den Ham

Afgelopen week hield de Hammer Pluimvee en Konijnen Fokkersvereniging weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling in het clubgebouw van de H.T.T.V. aan de Kerkallee.
Door 49 inzenders waaronder 5 jeugdleden, allemaal leden van H.P.K.V., werden 304 dieren in de kooien gebracht. Dit aantal dieren bestond uit 146 konijnen, 51 grote hoenders en 107 dwerghoenders. Vele bijzondere kleuren en rassen waren te bewonderen.

Een zestal keurmeesters beoordeelden de dieren onder andere op raszuiverheid, kleur en conditie. Gezamenlijk besloten zij welke dieren, in de verschillende diergroepen, de kampioenstitel mochten dragen.
Jeugdlid Mart de Ruiter sleepte evenals voorgaande clubshow bij de diergroep dwerghoenders met zijn witte Barnevelder kriel de titel jeugdkampioen in de wacht. Senior kampioen bij de dwerghoenders was Herman Zwiers. Met zijn Leghorn behaalde hij zelfs het predicaat uitmuntend. Bij de grote hoenders werd de kampioensprijs behaald door Willem Jan Rolleman met zijn Welsumer.

Bij de konijnen werd het voor de keurmeesters een zware taak om de kampioenen uit te kiezen. Meerdere dieren waren voor de titel een kandidaat. Gezamenlijk besloten de keurmeesters dat de Belgische Haas van Henk Reefhuis als enige de titel verdiende in de diergroep konijnen. De titel ‘’mooiste konijn van de jeugd’’ werd behaald door Hidde Kuiper met zijn Vlaamse Reus.

Naast deze hoofdprijzen werden een groot aantal ereprijzen verdeeld. Voor een overzicht hiervan gaat u naar www.hpkvdenham.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›