4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Boes Racing Team Vroomshoop met twee kampioenen

Afgelopen zondag is de laatste wedstrijd verreden voor het Nederlandse kampioenschap ovalracen in Ter Apel.
Boes Racing Team reed met vier rijders voor dit kampioenschap in verschillende klasses. Bij de junioren reden Manon en Hanna. Allard reed in de BMW325I cup en Gerton in de 2 liter Hotrod.
Manon is bij de junioren Nederlands kampioen geworden en de Nederlandse kampioensvlag in de BMW325I cup ging naar Allard en een tweede plaats in de 2 liter Hotrod was voor Gerton.

Manon begon de wedstrijddag, welke bestond uit vier manches, met een voorsprong van 24 punten. Na alle manches gewonnen te hebben, was het kampioenschap binnen.

Allard begon de wedstrijddag met een achterstand van 16 punten op de koploper. Na een wat slechte start boog hij in de loop van de dag de achterstand om tot een voorsprong. Met een gering aantal punten op nummer 2 werd Allard ook Nederlands kampioen.

In de 2 liter Hotrod moest Gerton zijn tweede ​plek verdedigen in een veld met Engelse en Duitse rijders. Dit is goed gelukt en Gerton werd tweede ​van de dag en is in het Nederlands kampioenschap ook tweede geworden.

Voor Gerton en Manon zit het racejaar erop. Hanna en Allard hebben op de baan in Lelystad nog twee wedstrijden te rijden waar ze allebei nog hoog genoteerd staan voor het baankampioenschap.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›