4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Motorsport

Raceverslag Oschersleben Racingteam Twenterand

Na een aantal races op het TT-circuit mocht Racingteam Twenterand afgelopen weekend eindelijk op pad naar het Duitse Oschersleben voor de vijfde en zesde race van het NK supercup 600 kampioenschap.
Doordat het team vrijdagmiddag al op tijd op het paddock in Oschersleben waren gearriveerd, was er nog voldoende tijd om twee extra vrije trainingen te rijden. De eerste trainingen werden vooral gebruikt om de baankennis weer bij te spijkeren en te wennen aan de korte lay-out van het circuit.

De wisselende weersomstandigheden op zaterdag zorgden voor twee zeer verschillende kwalificatietrainingen. Tijdens de eerste kwalificatie was de baan compleet nat door een hevige regenbui, terwijl de baan tijdens de tweede kwalificatie weer volledig opdroogt was. Hoewel motorcoureur Matthijs Keddeman nog wat moeite had om het juiste gevoel met de motor te vinden kwam hij langzaam in zijn ritme en wist hij met een negende rondetijd een startplek binnen de top 10 veilig te stellen.

Bij de start van de eerste race kwam Matthijs in de eerste bochten in het gedrang te zitten. Hierdoor werd hij wat opgehouden en verloor hij helaas de aansluiting met eerste groep. Gedurende race gingen de rondetijden naar beneden en kwam Matthijs in een één op één gevecht om de negende positie. Met een goed getimede inhaalactie kon Matthijs twee ronden voor het einde zijn collega rijder passeren en wist hij een gat te slaan om zo als negende over de finish te komen.

Voor de tweede race werden er nog enkelen aanpassingen gedaan om de motor in het bochtige gedeelte wat beter te laten sturen. Na een moeizame start van de tweede race had Matthijs moeite om het juiste raceritme met de Yamaha te vinden. Na een aantal ronden kon hij aanpikken bij een aantal rijders en wist hij zich langzaam naar voren te rijden. Ondertussen was het gat naar de kopgroep was zover gegroeid dat een tiende plek het hoogst haalbare bleek tijdens race 2.

De volgende wedstrijd waar het team aan deel neemt, is de 501 km van Assen op 4 juli. Onder de naam Racingteam Twente zullen ze met twee andere rijders uit Twente aan de start staan van deze spectaculaire endurance race.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›