4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Denksport

NK Sneldammen

Op zaterdag 13 juni werd in Utrecht het jaarlijkse NK sneldammen gehouden. Het kampioenschap werd gehouden in de vorm van een ochtendronde en een finale ronde. De ochtendronde ging middels een Zwitsers systeem, waarin de acht hoogst scorende spelers in de hoogste finalepoule belanden, de acht daarna in de tweede poule enzovoort. Voor damclub Witte van Moort streden er vier spelers om de nationale titel. In de A klasse Gerbrand Hessing, in de B klasse Alex Noppers en in de C klasse Roelof Schippers en Jeffrey Steen.

In de A klasse had Gerbrand Hessing een stroeve start, wat hem een plek in de laagste finale poule opleverde. Hier herpakte hij zich, en werd uiteindelijk verdienstelijk gedeeld tweede in zijn poule.
In de B klasse wist Alex Noppers zich knap voor de hoogste finale poule te plaatsen. Hier wist hij een gedeeld derde plaats van Nederland in de wacht te slepen, een prestatie van formaat!
In de C klasse begon Jeffrey Steen sterk, en wist zich overtuigend voor de hoogste finale poule te plaatsen. Hier liep het wat stroever, wat hem een derde plaats opleverde. Roelof Schippers had een tegenvallende dag, met een vijfde plaats in de derde finalepoule.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›